
Punjene zemičke
Nema ničeg ljepšeg nego kad dan započne mirisom peciva koji brzo okupi sve ukućane za sto. Ukoliko želite da brzo i jednostavno pripremite baš ovakav doručak, punjene zemičke su odličan izbor
Priprema: Izdubite zemičke, pa u unutrašnjost narendajte kačkavalj, dodajte sitno sjeckani paradajz, a zatim pažljivo dodajte jaje. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 °C oko 10 minuta dok pogačice ne dobiju finu rumenu koricu. Izvadite ih iz rerne, posolite i pobiberite , a potom pospite sa malo sjeckanog mladog luka.
Zelene palačinke
Svi znamo da je špinat bogat nutrijentima, a evo načina da ga uvrsite u recept za svima omiljene palačinke. Palačinke sa špinatom mogu biti idealan doručak ili večera, a kao nadjev možete koristiti vaš omiljeni sirni namaz, povrće, tunu, jaja…
Priprema: Usitnite 200 g kuvanog špinata u blenderu. Nakon toga u dubljoj posudi pomiješajte 2 jaja, malo soli, biber, 200 ml mlijeka, vodu, kockicu putera i usitnjeni špinat. Dodajte i 200 g brašna i kesicu praška za pecivo pa miješajte dok masa ne postane ujednačena i glatka. Pržite palačinke na zagrijanoj tavi, a potom ih upotpunite svojim omiljenim dodacima.
Wrap omlet
Kada poželite brz, ukusan i hranjiv doručak, predlažemo wrap omlet. U nastavku smo za vas izdvojili jedan od načina na koje ga možete pripremiti.
Priprema: Na zagrijanoj tavi propržite sjeckane šampinjone. Potom, u posudi umutite 3 jaja, dodajte malo soli, biber i origano, pa prelijte preko šampinjona u tavi. Kratko propržite, pa kada je gotovo prebacite na tortilju, dodajte zelenu salatu, kašiku pavlake i sjeckani paradajz i umotajte. Ostavite kratko da se prohladi, a potom presijecite na pola i poslužite.