U SVAKOM TRENUTKU

AKTUELNOSTI

Društvena odgovornost / Aktuelnosti /

Banjalučki mališani usvajaju zdrave životne navike

Banja Luka, 24.04.2017. godine – U nedjelju, 23. aprila, u Tropic Centru Banja Luka održana je radionica na temu ishrane za djecu, u okviru realizacije projekta „Skeniraj hranu! – prevencija nepravilne ishrane kod djece“. Vođena od strane tehnologa Marine Davidović, predsjednice Centra za obuku i savjetovanje potrošača, koja je začetnik i koordinator projekta, radionica je okupila mališane različitih uzrasta koji su kroz niz kreativnih radionica učili o zdravim životnim navikama, važnosti unosa voća, povrća i vode u organizam i bavljenja sportom.

Projekat „Skeniraj hranu! – prevencija nepravilne ishrane kod djece“ okuplja tim tehnologa, nutricionista, psihologa i profesora fizičkog vaspitanja. Kroz prvi dio projekta, koji se realizuje u banjalučkim osnovnim školama, do sada je prošlo 2000 djece, od planiranih 2500 hiljade.

Poseban dio projekta je promovisanje značaja unosa voća i povrća kroz kampanju „Daj mi 5“ – osvoji peticu svaki dan, u kojoj se djeca pozivaju da dnevno unesu pet različitih vrsta voća i povrća. Ova kampanja ima za cilj da djecu postakne na razmišljanje te da bude začetak u planiranju obroka. Cilj nam je da povećati svijest kod djece o pravilnoj ishrani, postaknuti ih da razmišljaju o hrani, da prave dobar izbor.

Prijatelji u realizaciji projekta su domaći trgovački lanac Tropic i mojMarket, voda Vivia i škola sporta Casper, koji su prepoznali značaj podizanja svijesti o pravilnoj i umjerenoj ishrani od najranije životne dobi.