
Sastojci:
- 220 g mljevenog keksa
- 150 g putera
- 2 kašike meda
- 500 g krem sira
- 3 dl slatke pavlake
- 160 g šećera u prahu
- sok od pola limuna
- 2 kesice želatina
- 450 g VOLIM berry mix-a
- 4 kašike šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 dl vode
Priprema:
Istopite puter pa ga sjedinite s mljevenim keksom i medom. Utisnite dobijenu smjesu u kalup i izravnajte, te je ostavite u frižider da se prohladi. Za to vrijeme, krem sir i šećer u prahu dobro sjedinite, a zatim dodajte umućenu slatku pavlaku, sok od limuna i rastvoren želatin. Dobijenu kremu sipajte na podlogu od keksa i lijepo poravnajte. Vratite kalup u frižider dok se ne stegne. Berry mix sa šećerom, vanilin šećerom i vodom stavite na laganu vatru da proključa. Kuvajte par minuta da voće pusti sok. Sklonite s vatre i pažljivo umiješajte jednu kesicu želatina. Ostavite preliv oko pola sata da se hladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga, prelijte ga preko kreme od sira. Ostavite cheesecake da se hladi u frižideru nekoliko sati. Uživajte!