Inspirisani zdravim

Dobro došli u BLOG kutak Tropic marketa! Ovdje možete pronaći inspiraciju za kreativne recepte, savjete i upoznati se sa eksluzivnim proizvodima iz našeg asortimana. Uživajte u raznolikosti sadržaja koji smo pripremili za vas, inspirsani kvalitetom, profesionalnošću i zdravim navikama.

Inspirisane mediteranskom kuhinjom, bruskete su jedan od najpopularnijih antipasto posluženja, a mogu biti i dio meze ili tapasa. Uz pravi izbor sastojaka, postaju neodoljiva delicija koja osvježava i otvara apetit, savršena za porodična okupljanja ili druženje sa prijateljima. Savršen zalogaj počinje sa svježim ciabatta ili baguette hljebom, koji dodatno možeš zapeći u rerni ili tostirati,

Ovaj polutvrdi sir iz srca švajcarske prepoznaćeš na raskošnim platama i mezama po načinu serviranja – Tête de Moine reže se u tanke rozete uz pomoć posebnog alata koji se zove girolle. Ovim načinom serviranja aroma sira se otvara u punom sjaju – postaje intenzivnija, slojevitija, orašasto-kremasta s blagim pikantnim završetkom. Tradicionalno se dobija od

Ako voliš suhomesnate specijalitete s bogatim aromama, fuet je definitivno nešto čijem ćeš se ukusu uvijek vraćati! Ova delikatesna sušena kobasica je neizostavan dio španske kulinarske tradicije, a dolazi nam iz španske regije Katalonija. Prepoznatljiva je po tankom, duguljastom obliku i finom omotaču od plemenite plijesni, koja doprinosi njenom kompleksnom ukusu. Tradicionalno se pravi od

Edamame predstavlja mlada zrna soje koja se beru prije nego što potpuno sazru, a ove sočne mahune su već vijekovima dio kineske i japanske kulinarske tradicije. Odlikuju se bogatim sadržajem vlakana, minerala i esencijalnih nutrijenata, i najčešće se serviraju u mahunama koje su kuvane ili parene, a zrna se jedu tako što se izvade iz

Bogati ukusi i tradicija koja se prenosi generacijama – aceto balsamico i aceto krema predstavljaju dragocjene začine koji svakom jelu daju prepoznatljiv pečat Italije. Aceto balsamico potiče iz italijanskih regija Modena i Reggio Emilia, gdje se proizvodi već vijekovima po strogo čuvanoj tradiciji. Tradicionalni balsamico dobija se od grožđa, koje se prerađuje i pažljivo kuva

Pistacija je prava riznica ukusa i nutritivnih vrijednosti. Ovaj mali, zeleni zalogaj krije moćnu kombinaciju proteina, zdravih masti i vitamina, bilo da je uživaš kao grickalicu, u kremastim desertima ili kao tajni sastojak slanih jela. Idealna je za zdravu užinu, kao dodatak ovsenim pahuljicama ili kao grickalica uz najdraže filmove. Pistacija je bogata proteinom, zbog

Mascarpone je zvijezda među kremastim sirevima, poznat po svojoj svilenkastoj teksturi i slatko-kiselkastom, bogatom ukusu. Ovaj italijanski klasik tradicionalno se pravi od surutke koja se prerađuje na poseban način i transformiše u prepoznatljivi kremasti ugođaj, dok visok sadržaj masti čini mascarpone savršenim dodatkom najfinijim filovima, kremama i glazurama. U nastavku donosimo nekoliko neodoljivih slastica u

Ispuni januar dobrim ukusima

Januar je mjesec u kojem se, nakon praznika, polako vraćamo u ritam svakodnevnih aktivnosti. Baš to je razlog zbog kojeg posebnu pažnju treba posvetiti kvalitetnoj ishrani, koja ne samo da će probuditi dobru energiju, već i donijeti uživanje u svakom zalogaju.  Zato ti u nastavku donosimo nekoliko ideja za jednostavne i ukusne obroke tokom cijelog

Kada tražiš savršen dodatak svojoj trpezi, ljute papričice punjene sirom donose spoj pikantnosti i kremaste teksture kojem je teško odoljeti. Osvojiće te na prvi zalogaj, a neodoljiv ukus čini ih idealnim izborom za svaku priliku – bilo da pripremaš porodični ručak, opušteno druženje ili svečanu prazničnu trpezu. Biraj između crvenih, žutih ili kombinaciju obe boje,

Zagrij prazničnu atmosferu toplim napicima

Praznični dani su vrijeme kada dom odiše mirisima cimeta, karanfilića i tek pečenih kolača, a srce griju osmjesi najmilijih. Bez obzira da li uživaš u tihim večerima uz treperenje lampica ili pripremaš vesela okupljanja, pravi izbor pića učiniće svaki trenutak posebnim i zagrijaće prazničnu atmosferu. Kuvano vino – klasičan izbor za hladnije dane Ovaj klasičan

Tofu – neumorni pratilac specijaliteta

Ovaj nenametljivi junak koji se dobija od sojinog mlijeka dolazi iz dalekoistočne tradicije, a danas osvaja sve veći broj obožavatelja širom svijeta. Neutralan u svom osnovnom obliku, sposoban je da preuzme ukuse začina, upije bogate umake ili marinade i postane ključni sastojak najraznovrsnijih specijaliteta. Tofu sir se prepušta tvojim idejama – dodaj mu soja sos,

Gorgonzola – kraljica plavih sireva

Gorgonzola je jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih plavih sireva na svijetu. Sa svojim bogatim, pikantnim i aromatičnim okusom i mekanom, kremastom teksturom, ovaj italijanski sir može biti zvijezda svakog stola. Bilo da je koristiš kao dodatak jelima ili uživaš u njoj uz čašu vina, gorgonzola je savršen izbor za sve koji žele obogatiti svoje kulinarsko

Na kašiku, kao kod mame

Kad zima pokuca na vrata, ništa nas ne ugrije kao miris domaće kuhinje. Gotova jela iz naše ponude donose ukus domaćih čorbi i paprikaša koje su kao stvorene da ožive uspomene na maminu kuhinju i djetinjstvo. Probaj tradicionalne klasike zbog kojih ćeš zasigurno uživati u svakom zalogaju! Begova čorba – kraljica svake trpeze Begova čorba

Pravi voćni doživljaj Uživaj u punoći ukusa voća tokom cijele godine! Spakovali smo za tebe samo najsvježije i najsočnije komade voća, kojima ćeš zasladiti svaki svoj dan. Smrznuto voće Volim biće tvoj vitaminski saveznik svaki dan, tokom svih godišnjih doba. Praktično i uvijek pri ruci, biće savršen dodatak doručku, smoothie-ju, desertu ili kolaču. Doživi šarenilo

Svjetski dan veganstva, koji se širom svijeta obilježava 1. novembra, sjajna je prilika da uživaš u bogatim ukusima i upoznaš široku paletu raznovrsnih jela veganske kuhinje! Biljna ishrana je prava riznica nutritivno bogatih namirnica – od voća i povrća, preko mahunarki i orašastih plodova, do žitarica i biljnih proteina. Bogata je hranljivim sastojcima i obiluje

Antipasto plata je tradicionalno italijansko predjelo koje obično uključuje raznovrsne sastojke kao što su suhomesnati proizvodi, sirevi, masline, marinirano povrće, voće i različiti sosovi ili namazi. Kada planiraš večeru ili okupljanje s prijateljima, antipasto plata je savršen miks delikatesa u kojima je užitak garantovan. Sirevi kao kraljevi pladnja Svaka dobra antipasto plata počinje sa sirom!

Uparivanje vina i paste je umjetnost koja zahtijeva balans, a prava kombinacija može učiniti obrok još ljepšim uz adekvatno isticanje suptilnih aroma i teksture. Napravi savršen sklad između kiselosti, voćnih ili zemljanih nota vina i slojevitih ukusa svježe paste, i prepusti se uživanju u ovim poznatim specijalitetima italijanske kuhinje! Pesto Genovese i Sauvignon Blanc Osjeti

Da li znaš zašto je Iberico pršut tako ukusan i posebno cijenjen širom svijeta? Tajna leži u mesu i načinu uzgoja iberijskih crnih svinja – rase koja je autohtona za određene dijelove Španije i Portugala, zbog čega ovaj pršut i nosi oznaku zaštićenog geografskog porijekla. Dahesa, kolijevka Iberico pršuta Iberijske svinje se hrane žirevima, maslinama

Već više od 50 godina Zappalà sirevi predstavljaju riznicu najljepših ukusa koji nastaju u skladu sa autentičnom sicilijanskom tradicijom mljekarstva. Poseban način proizvodnje i posvećenost vrhunskom kvalitetu, učinila je ove sireve poznatim među istinskim ljubiteljima delikatesnih zalogaja širom svijeta, a od sada imaš priliku da ih probaš, zahvaljujući eksluzivnoj ponudi u našim marketima. Scamorza Klasik

Da li i ti spadaš u ljubitelje neodoljivih žutih kockica? Mango je voće koje potiče iz južne Azije i bogat je vitaminima A, C, K i E, kao i vlaknima i antioksidansima. Donijeće neodoljivo tropsko šarenilo u tvoju kuhinju, a u nastavku te očekuje nekoliko ideja kako da se potpuno prepustiš uživanju u njegovim sočnim

Ananas na 7 egzotičnih načina

Složićeš se da je ananas jedan od simbola ljeta! Ova jedinstvena tropska voćka obiluje vitaminom C i antioksidansima i može se koristiti na mnogo načina, kako u slatkim tako i u slanim jelima. Pokazaćemo ti sedam zanimljivih recepata kako da obogatiš svoj ljetnji meni, a na tebi je da izabereš svoj omiljeni. Sočan puding Za

Grickalice i užine kojima ćeš teško odoljeti! U Tropic centru Banja Luka pronađi sve što ti je potrebno kada poželiš nešto ukusno i zdravo, od proteinskog čipsa do egzotičnih orašastih namaza, tortilja ili keksa, idealnih za svaku priliku. Probaj različite ukuse i odaberi svoje omiljene! Verival Uživaj u dobrom jutru uz omiljene organske Verival žitarice!

Cimet – aroma koja će te osvojiti

Zahvaljujući svojoj karakterističnoj, slatkoj noti, cimet je rado viđen gost u receptima za pripremu različitih specijaliteta. Dok se često povezuje sa poslasticama poput kolača i peciva, on takođe pronalazi svoje mjesto u slanim delikatesima, kao što su razne vrste indijske curry piletine ili marokanskog tajinea. Odlično se slaže sa voćnim aromama jabuke, kruške, šljive i

Francuski slatki zalogaji

U srcu francuske kuhinje leži jedinstvena kombinacija posvećenosti i raskoši, a njena slatka strana nije izuzetak. Prepustite se čaroliji koja je inspirisala slastičare širom svijeta kroz nekoliko tradicionalnih poslastica koje smo odabrali za vas. Madeleine Madeleine su mali kolačići koji predstavljaju simbol francuske slastičarske tradicije. Oblikovani su poput školjke i najčešće obogaćeni aromom limuna ili

Ljeto je godišnje doba u kojem, gotovo bez izuzetaka, razmišljamo o putovanjima na različite destinacije. Ipak, da bismo ove želje ispunili, ne moramo uvijek planirati odlazak na odmor, već postoje i daleko lakši načini da u svakom ljetnjem danu doživimo iskustva koja će osvježiti trenutak i donijeti dobro raspoloženje. Pitate se kako? Odgovor je kratak 

TOP
Tropic
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima se čuvaju u vašem pretraživaču i obavljaju funkcije kao što su prepoznavanje kada se vratite na našu web stranicu. Na ovaj način pomažete našem timu da razumije koji su dijelovi sajta najinteresantniji i najkorisniji.

Samostalno možete prilagoditi sve postavke kolačića ili ih sve omogućiti odjednom.