Inspirisani zdravim

Dobro došli u BLOG kutak Tropic marketa! Ovdje možete pronaći inspiraciju za kreativne recepte, savjete i upoznati se sa eksluzivnim proizvodima iz našeg asortimana. Uživajte u raznolikosti sadržaja koji smo pripremili za vas, inspirsani kvalitetom, profesionalnošću i zdravim navikama.

Kafa – šoljice pune zadovoljstva

Postoje rituali bez kojih je teško zamisliti početak svakog uspješnog dana. Jedan od njih je svakako i ispijanje kafe. Šoljica ovog toplog napitka nam pomaže da se razbudimo i da na miru isplaniramo sve naredne korake za koje, zahvaljujući kafi, uvijek imamo dovoljno energije. Svako od nas ima ima omiljeni način pripreme ovog jedinstvenog napitka,

Burek – riznica dobrih ukusa

Malo je riječi u našem jeziku od kojih se tako brzo ogladni kao što je to slučaj sa burekom! Zato je upravo on jedna od onih namirnica oko koje se svi rado okupe srećni i složni da malo koji ukus može da bude toliko voljen među velikim brojem ljudi bez obzira na godine i navike

Bogatstvo sorti jabuke

BOGATSTVO SORTI JABUKE Kako na svijetu postoji nekoliko hiljada sorti jabuke, jako je teško opredjeliti se za onu koja najviše odgovara našem ukusu. Zato vam u današnjem tekstu predstavljamo 5 najzastupljenijih sorti na našem podneblju koje možete pronaći na svakom koraku i u zavisnosti od čuvanja i konzerviranja, konzumirati tokom cijele godine. Zlatni delišes (Golden

Njeno veličanstvo jagoda

Kada zamirišu jagode, tada znamo da je proljeće uveliko tu. Izuzetno su bogate vitaminom C, pa zahvaljujući tome utiču na jačanje imuniteta i zaštitu organizma. Uz to su i dobar antioksidans, a rado su viđene i u dijetalnoj ishrani jer imaju mali broj kalorija i sadrže vlakna koja izazivaju osjećaj sitosti. Svijet jagoda je pun

Upoznajte vrste sireva

Čedar (Cheddar) Spada u tvrde masne sireve sa oko 48% masti. Oštrog je okusa i proizvodi se isključivo od kravljeg mlijeka. Prvi zapisi o čedaru datiraju iz davnog  12. vijeka, iz istoimenog sela okruga Samerset u Velikoj Britaniji. U odnosu na način proizvodnje i period zrenja možete ga probati u različitim okusima – od jakih

Kratka istorija sira

Kako to obično stoji sa većinom dobrih stvari tako je i za sir vezano vjerovanje da je nastao potpuno slučajno. Prije gotovo 8 hiljada godina, ljudi su uvidjeli da se prilikom transporta mlijeka na visokim temperaturama, mijenja njegova struktura i miris. Sve od tada do današnjih dana, sir je postao nezaobilazna, i mnogima omiljena namirnica

Hrana za ljeto i vitku liniju

Ljeti se obično pitamo kako se zdravo hraniti i ne dobiti dodatne kilograme? Navodimo neke od namirnica koje treba, naročito ljeti, koristiti u ishrani. Grejpfrut Iako grejpfrut nema magična svojstva za sagorijevanje masti, on osobama koje posebnu pažnju posvećuju ishrani može pomoći da osjećaju sitost sa manjim unosom kalorija. To se pripisuje izobilju rastvorljivih vlakana

Šta jesti prije jutarnje trke?

Sigurno ste se često zapitali šta jesti prije jutarnjeg trčanja. Da li trčati praznog stomaka, popiti kafu prije trčanja ili obilno doručkovati sigurno su neka od pitanja koja su trkači početnici sebi postavili. Ukoliko ste odlučili ove godine ozbiljno da se posvetite trčanju i plan vam je istrčati polumaraton ili štafetu onda znate da se

Očuvajte svježinu začinskog bilja

Vezica biljnih začina na kuhinjskom pultu unosi pravu čaroliju mirisa u naš prostor za kuvanje. Uživamo u pripremi jela, znajući da će svaki zalogaj nositi tu lijepu aromu. Ali ukoliko se desi da bilje ne iskoristimo u istom danu, ono počinje da se suši i gubi svoju čar. Zato smo za vas smo pripremili nekoliko

Savjeti za pripremu ajvara

Dom ispunjen mirisom pečenih paprika, uz smijeh i druženje sa dragim ljudima koji nam pomažu u pripremi, čine da uživanje u prvom zalogaju domaćeg ajvara bude još ljepše. Vrijeme i pažnja poklonjeni njegovoj pripremi uvijek se višestruko isplate u momentu kada ga poslužite. Ako ste planirali da ove jeseni zasučete rukave i krenete sa pripremom,

Pored rascvjetalog proljeća, jesen je najšarenije godišnje doba tokom kojeg imamo priliku da okitimo našu trpezu voćem i povrćem raznih boja i ukusa. Jedna od značajnijih povrćki u čijim jesenjim nijansama možemo uživati sve do praznične zime je svakako bundeva. I zato je pravo vrijeme da već danas obogatimo svoj ambijent i kuhinju žuto-narandžastim nijansama.

Kako odabrati kvalitetno maslinovo ulje?

Maslinovo ulje neizbježan je dodatak svakoj izbalansiranoj ishrani i preporučljivo je da ga koristimo svakodnevno. Prije nego što počnemo da uživamo u njegovim veličanstvenim blagodetima, važno je da znamo na šta treba da obratimo pažnju kako bismo bili sigurni da smo za sebe i svoje najbliže odabrali najbolje. Ekstra djevičansko maslinovo ulje Najkvalitetnije je ulje

Da bi biljke koje gajite u svom domu uspijevale i rasle potrebno ih je pravilno njegovati tokom cijele godine, s posebnom pažnjom ljeti kada su dani sparni i vrući. Različite vrste biljaka zahtijevaju i različitu njegu, pogotovo zalivanje. Balkonsko i vrtno cvijeće, zbog cjelodnevne izloženosti direktnim sunčevim zrakama, zahtijeva skoro svakodnevno zalivanje, najbolje uveče kada

Top 3 namirnice za proljetni detoks

Za proces detoksikacije nisu vam potrebne rigorozne dijete jer je organizam sam sposoban za to, samo mu je potrebno pomoći, tj. omogućiti odgovarajuće namirnice. Mislite o tome šta jedete i već ste korak bliže stvaranju zdravih navika. Neke namirnice će vam pomoći više od drugih, pa ćemo upravo njima posvetiti nekoliko riječi. Izdvajamo tri osnovne

Proljetni detoks

Sve što treba da znate o proljetnom čišćenju organizma. Proljeće je period preporoda i obnove, kako u prirodi, tako i u ljudskom tijelu. Tokom zime najviše smo unosili težu i jaču hranu, bili tromi i neaktivni, te nakupili toksine koji su nam oduzeli energiju. Pravo je vrijeme da svom tijelu priuštite detoksikaciju kako bi se

Kombinujte vino i meso

Poznato je da svako vino dobije svoj pun okus tek kada se uklopi sa savršenim zalogajem. Zato vam danas donosimo nekoliko savjeta kako da svoju trpezu obogatite pravim aromama ovog božanskog napitka od grožđa. Crvena vina Mlada crvena vina sa većim procentom alkohola odlično će se uklopiti sa malo ili srednje pečenom govedinom dok se

Spremite piletinu bez po muke

Pileće meso je veoma često na našem jelovniku, a vjerovatno i svako od nas ima svoju omiljenu recepturu koja ga uključuje. U zavisnosti od toga kako je pripremate, potrebno je da znate i kako da je pravilno isječete. Ovi savjeti vam mogu pomoći u tome. ISJECITE PILETINU KAO PROFESIONALAC Mnogi često izbjegavaju kupovinu cijelog pileta

Kuća se gradi od temelja a torta od kore

Priprema torti i kolača za jedne je pravi izazov, dok je za druge „mačiji kašalj“. Profesionalni slastičari su učili i sticali iskustva godinama kako bi došli do savršenih recepata i poslastica koje ih predstavljaju. Možda nećete biti baš kao pravi profesionalac, ali i vaše poslastice mogu sa ponosom pred goste, ako uvijek znate poneki trik

5 namirnica bogatih vitaminom C

Mislili ste limun i narandža imaju najviše vitamina C? Greškaa. Ovih pet namirnica su prave vitaminske bombe. Mnogi vitamin C povezuju sa citrusima, ali ovaj vitamin se krije i u drugim namirnicama i to u mnogo većim količinama nego što smo očekivali.Spisak ovih 5 namirnica će vas iznenaditi. Nastavite sa čitanjem CRVENA I ŽUTA PAPRIKA

Trikovi za savršene palačinke

Bilo da volite palačinke sa džemom, kremom, sladoledom ili voćem imamo za vas par trikova kako da uvijek ali baš uvijek dobijete slasne i mekane palačinke. Ukoliko želite da palačinke budu mekane, lagane i slasne u smjesu dodajte malo mineralne vode. Ako želite da palačinke imaju bolju aromu u smjesu dodajte malo limuna ili možda

Kako odabrati pravi komad mesa za odrezak

Unutra ružičast izvana braonkast i hrskav – najpreciznije bi opisao svaki ljubitelj crvenog mesa, ali kako pravilno odabrati najkvalitetniji dio junetina za jelo koje pripremamo? Svaki dio mišića u osnovi je idealan za pripremu pečenja, a s druge strane sočni odresci moraju biti rahli i ujdnaćene debljine kako bi se ravnomjerno pekli. Jedno pravi i

Sushi – savršenstvo u jednostavnosti

Bez obzira na to da li ste ljubitelj sushija ili se još uvijek niste odvažili da ga probate – na pravom ste mjestu. U današnjem tekstu vodimo vas na put upoznavanja ovog neobičnog delikatesa, što će jedne sigurno ohrabriti da ga probaju, a druge natjerati da ga zavole još više! Od čega se sastoji? Sushi

Sendviči

Kažu da je sendvič nastao još prije 300 godina i od tada ne prestaje da bude naš idealan izbor za obrok u bilo koje doba dana – doručak, užina ili večera. Sigurni smo da će naši sendvič ispuniti sva vaša očekivanja. Prijatno. U Tropic centru Banja Luka potražite: SENDVIČ CRISPY CHICKEN SENDVIČ SA PRŠUTOM, MOCARELOM

Probajte hljebove iz naše pekare

Put od ideje do realizacije ponekad je duži, ali je za najbolji rezultat potrebno i vrijeme. Osluškivali smo vaše potrebe i želje i konzumaciju hljeba podigli na viši nivo. U našoj pekari razvijene su recepture za šest jedinstvenih okusa hljebova kombinovanih tako da će svako pronaći svoj omiljeni. Za vas smo uredili i poseban kutak

Riža sa piletinom

Riža sa piletinom sprema se na razne načine i svaki je odličan. Na našim odjelima gotovih jela rižu sa piletinom spremamo dodajući joj gljive i curry za puniji okus. Potražite Rižu sa piletinom NA NAŠIM ODJELIMA i osjetite dašak Indije u svakom zalogaju. Prijatno!

TOP
Tropic
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima se čuvaju u vašem pretraživaču i obavljaju funkcije kao što su prepoznavanje kada se vratite na našu web stranicu. Na ovaj način pomažete našem timu da razumije koji su dijelovi sajta najinteresantniji i najkorisniji.

Samostalno možete prilagoditi sve postavke kolačića ili ih sve omogućiti odjednom.