
Sastojci (količina za 8 većih ili 12 standardnih mafina):
- 125 g putera omekšanog na sobnoj temperaturi
- 200 g šećera
- 2 jaja
- 120 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 120 ml mlijeka
- 1 kašičica ekstrakta vanilije
- 400 g zamrznutih borovnica
- šećer za posipanje, po želji
Priprema:
Umutiti omekšani puter sa šećerom da bude pjenast, dodati jaja, brašno, prašak za pecivo, so, ekstrakt vanilije i mlijeko. Sve umutiti da se dobije glatka smjesa. U smjesu dodati zaleđene borovnice i sjediniti ih miješajući kašikom. Smjesu sipati u kalupe u koje ste prethodno stavili papirnate korpice za mafine. Peći u pećnici 20-30 minuta (zavisno od veličine korpica i kalupa za mafine) na temperaturi od 200°C. Ohlađene mafine možete posuti šećerom u prahu.