Tropic

  • Naše lokacije
  • Akcije
  • Blog
  • Zaposlenje
  • Volim
  • Klub osmijeha
  • Tropic
    • Novosti
    • Kontakt
    • Poslovni prostori
    • Društvena odgovornost
    • Sponzorstva i donacije
  • Internet trgovina
Internet trgovina
  • Home
  • Recepti
  • Hrono pecivo sa feta sirom i slaninom
28 September 2023

Hrono pecivo sa feta sirom i slaninom

Monday, 16 January 2023 / Published in Recepti

Hrono pecivo sa feta sirom i slaninom

Sastojci

Za tijesto je potrebno:

1. 500 gr crnog speltinog brašna
2. 210 ml mlake vode
3. 3-4 kašike maslinovog ulja
4. puna kašičica soli
Za punjenje je potrebno:
1. 700 gr feta sira
2. 150 gr slanine

Priprema:

• Tijesto zamjesiti i ostaviti da odstoji 15-20 minuta.
• Od feta sira i slanine napravimo dva fila- samo sir i sir-slanina.
• Nakon što je tijesto odležalo, doraditi ga i podijeliti na 8 dijelova od kojih se formiraju loptice.
• Od svake te loptice napraviti jedan disk veličine tanjira, pa premazati otopljenim puterom i ređati (4kom) jedan na drugi. Poslednji se ne maže puterom.
• Od toga razvučemo tanku koru oklagijom, koju isječemo na pravougaone komade.
• Na dobijene pravougaonike stavljamo fil sir, pa formiramo malu lopticu od svakog.
• Loptice ređamo u tepsiju, prvo po obodima, pa dalje u krug ka centru.
• Od preostale 4 kugle tijesta, napravimo još jednu koru koju takođe sječemo na pravougaonike.
• Dobijene pravougaonike punimo drugim filom i ponovo formiramo manje loptice.
• Loptice ređamo u istu tepsiju, dok je ne popunimo.
• Loptice se premažu puterom.
• Tepsiju ubacimo u rernu zagrijanu na 250, smanjimo na 220 i tako pečemo 20min. Nakon toga smanjimo rernu na 200 i pečemo dok ne porumene.
• Pecivo serviramo dok je toplo.

 


Pročitajte i ostale tekstove

  • Gdje se prave najbolji ćevapi?
    Gdje se prave najbolji ćevapi?
  • KESTREL: Upoznajte vrhunske škotske lagere!
    KESTREL: Upoznajte vrhunske škotske lagere!
  • Magični svijet azijske tjestenine
    Magični svijet azijske tjestenine
  • Krastavac- osvježavajući dodatak ljetne trpeze
    Krastavac- osvježavajući dodatak ljetne trpeze
  • Ljeto u čaši: Kokos mango panna cotta
    Ljeto u čaši: Kokos mango panna cotta

TROPIC
Pronađi inspiraciju
Odjeli
Akcije
Blog
Privatna robna marka Volim

O NAMA
Kontakt
Poslovni prostori
Društvena odgovornost
Sponzorstva i donacije

KARIJERA
Otvorene pozicije
KLUB OSMIJEHA
BESPLATNA INFO LINIJA
0800 50 243
Politika privatnosti

Prijavite se na newsletter:
  • GET SOCIAL

© 2023. Tropic.

TOP

Tropic.ba koristi "kolačiće" da bismo vam pružili najbolje iskustvo prilikom korišćenja našeg web sajta.

O tome koje kolačiće koristimo i kako da ih isključite možete saznati više u .

Tropic
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima se čuvaju u vašem pretraživaču i obavljaju funkcije kao što su prepoznavanje kada se vratite na našu web stranicu. Na ovaj način pomažete našem timu da razumije koji su dijelovi sajta najinteresantniji i najkorisniji.

Samostalno možete prilagoditi sve postavke kolačića ili ih sve omogućiti odjednom.

Osnovna podešavanja

Da bi sačuvali vaša podešavanja o tome koje kolačiće želite da koristite sa ovog sajta, neophodno je da ova opcija uvek bude uključena.

Ako onemogućite ovaj kolačić, nećemo moći da sačuvamo vaše želje. To znači da ćete svaki put kada posjetite ovu web stranicu morati ponovo omogućiti ili onemogućiti kolačiće.

Google Analitika

Ovaj sajt koristi Google analytics servis za prikupljanje anonimnih informacija, kao što su broj posjetilaca na stranici i najpopularnije stranice.

Korišćenje ovog kolačića nam pomaže da poboljšamo naš sajt.

Molimo uključite "Strictly Necessary Cookies" kako bi mogli sačuvati vaša podešavanja!

Politika privatnosti

Više o našoj politici privatnosti možete saznati na stranici Politika Privatnosti