DORUČAK
Mafin od spelte + kuvana šunka
RUČAK
Kuvano povrće (bez skroba)
Ćufte od svinjskog mesa
Sastojci:
400 grama junećeg mesa, dva puta mljevenog
začini: jedan manji luk, kozjak, jedan čen bijelog luka, malo svježeg peršuna, so, biber, kumin, čili u prahu
maslinovo ulje, paradajz sos (bez šećera).
Priprema
Navedene sastojke izmiješati s mesom i napraviti ćuftice koje se peku na pek papiru u rerni. Nemojte ih do kraja peći, da se ne bi presušile (ionako se poslije krčkaju u sosu).
Za sos je potrebno malo maslinovog ulja sa listićima bijelog luka. Kad su gotovi, dodajte paradajz sos bez šećera i aditiva i dvije čaše vode. Kada sos počne da ključa, ubacite ćufte, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka između 30 i 40 minuta. Na kraju ih pospite peršunom i sa malo ljute paprike.
VEČERA
Tuna iz rerne i zelena salata