DORUČAK
HRONO pizza
200g brašna od spelte
1/2 vrećice praška za pecivo
1 kašičica soli
2 kašike maslinovog ulja
125ml vode
Fil
150ml paradajz pirea (bez šećera)
10ak kriški suvog mesa i/ili sudžuke
5-6 kriški svježe mozzarelle
Priprema
Uključiti rernu na 220°, i dok se ona grije umijesiti tijesto tako da se ne lijepi za ruke.
Razvaljati na pobrašnjenoj podlozi u krug, tako da ne bude predebelo (2-3 mm).
Na razvaljano tijesto staviti paradajz sos, a zatim dodati suvo meso, sudžuku i svježu mozzarellu.
Po želji posuti sa origanom i dodati masline.
Peći u rerni 15-ak minuta.
RUČAK
Bareno teleće meso i salata
VEČERA
Potaž sa špinatom i bjelancima
Potrebno je:
100 grama špinata
2 bjelanca
začini
U vrlo malo vode sam stavila dodate 100 grama sjeckanog špinata i čekate da prokuljuča. Kada voda sa šinatom proključa ubacite 2 bjelanca i začinite sa malo soli, bibera, crnog i bijelog luka u prahu. Sve to usitnite u blenderu i dobićete divan i ukusan potaž.