U SVAKOM TRENUTKU

AKTUELNOSTI

Aktuelnosti /

Kreativne radionice u igraonici u Tropic marketu Bijeljina

Drage tate, mama, bake, deke ovog mjesece pripremili smo zanimljive radionice za drage mališane u našoj igraonici u Tropic marketu Bijeljina.

Pročitajte koje kreativne radionice smo pripremili sa vaše najmlađe od 17.07. do 23.07. 2017. godine

17.07.2017. – ODLAZAK NA BAZEN

Neka djeca nisu u mogućnosti da idu na more, razgovaramo sa njima o odlascima na bazene. O tome kakva je voda , koliki su bazeni i da li su pohađali časove plivanja. Djeca objašnjavaju na koji način su naučili da plivaju i kojom metodom. Znaju li da rone ili ne. Prikazujemo djeci slike pravilnog i nepravilnog ponašanja na bazenu. Njihov zadatak je da uoče razlike i da ih navedu.

18.07.2017. – KUPANJE

Razgovaramo sa djecom o kupanju na moru, u bazenu, na rijeci,  jezeru i u kadi. Objašnjavamo djeci razliku između kupanja na otvorenom i kupanja u kadi. Kupanje na otvorenom je rekreacija i zabava, a kupanje u kadi je osnovna higijenska potreba. Navodimo koliko je čistoća značajna za zdrav zivot. Potom zajedno slušamo i pjevamo pjesmice o kupanju.

19.07.2017. – SUNČANJE

Jedna od omiljenih aktivnosti tokom ljeta je i sunčanje. Djeci objašnjavamo koje su pozitivne a koje negativne posledice sunčanja. Sunčati se možemo na plaži ili na bazenu. Uglavnom koristimo ležaljke i peškire na kojima se sunčamo. Takođe su djeci interesantne naočare za sunčanje. Sa drugarima zajedno od kartona, ljepila i krep papira izrađujemo naočare za sunčanje.

20.07.2017. – SVJETSKI DAN SKOKA

Pošto se u svijetu obilježava dan skoka i mi ćemo ga obilježiti u toku aktivnosti u našoj igraonici. Razgovaramo sa djecom o skokovima koji postoje, a to su: 1. Troskok , 2. Skok u dalj, 3. Skok u vis , 4. Skok motkom i zajedno sa njima gledati fotografije. Pokušaćemo neke od skokova uraditi u našoj igraonici a zatim organizovati i takmičenje za drugare

21.07.2017. – ZAŠTITA OD SUNCA

Sunce je jedan od osnovnih faktora, koji obiljezavaju ljeto. Sa djecom razgovaramo o tome koliko je prevelika izloženost na suncu štetna za našu kožu. Djeca navode svoja iskustva. Da bi smo se zastititli potrebno je da se u toku suncanja mazemo kremom za sunčanje i da ne budemo predugo izloženi suncu. Takodje potrebno je nositi laganu odjecu svjetlijih boja. Na kraju za sve mališane imamo zadatak koji ćemo zajedno riješiti. 🙂

Vidimo se 🙂