
Sastojci:
Za koru:
- 7 bjelanjaka
- 15 kašika šećera
- 1 kašika gustina
Za kremu:
- 7 žumanjaka
- 8 dl mlijeka
- 8 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 1 kesica pudinga od vanilije
- 2 kesice vanilin šećera
- 125 g putera
Za fil od jagoda:
- 400 g VOLIM jagoda
- 8 kašika šećera
- 6 kašika gustina
- 4 dl vode
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Kora
Bjelanjke umutite u čvrstu pjenu, pa postepeno dodajte šećer i gustin te sve vrijeme mutite. Sipajte u okruglu posudu za pečenje, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje, i stavite u rernu zagrijanu na 200°C. Nakon 5 minuta smanjite temperaturu na 180°C stepeni i pecite, otprilike, pola sata. Izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi.
Krema
U dubljoj posudi umutite žumanjke, dodajte brašno, puding i oko 2 dl mlijeka, pa sve dobro sjedinite. Ostatak mlijeka zagrijte zajedno sa šećerom, pa dodajte u smjesu. Kuvajte dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi. Sa strane umutite puter sa vanilin šećerom pa ga dodajte u kremu. Sve izmiksajte dok ne postane pjenasto.
Fil od jagoda
Otopljene jagode stavite u blender i dobro ih izblendajte. Prebacite ih u posudu za kuvanje u kojoj ste rastvorili vodu, gustin i dodali šećer. Kuhajte dok se ne zgusne pa ostavite da se ohladi.
Na okruglu tacnu za tortu stavite koru, premažite je kremom, a zatim i filom od jagode. Umutite slatku pavlaku do čvrste teksture i premažite cijelu tortu. Ostavite da se dobro ohladi i stegne, pa je poslužite i uživajte!