Kombuča – osvježavajući eliksir prirode

Kombuča je drevno piće koje datira hiljadama godina unazad, a vjeruje se da je prvi put napravljena u Kini, gdje se smatrala eliksirom dugovječnosti. U Evropi je postala popularna tek početkom 20. vijeka, a više o njenom sastavu i benefitima saznajte u našem tekstu.

Slijedeći originalnu kinesku recepturu, kombuča se proizvodi samo od prirodnih sastojaka. Zeleni čaj se fermentiše organskim šećerom od trske, kako bi nastalo ovo jedinstveno gazirano piće. Naizgled jednostavan proces proizvodnje, čini ga dobrim izvorom probiotika koji su važni za naš metabolizam, dok se osnovnom sastojku kombuče, zelenom čaju, pripisuju mnoga korisna svojstva. Redovna konzumacija ovog tradicionalnog napitka doprinosi boljem zdravlju organizma.

Pored ovih benefita, kombuča se odlikuje sjajnim ukusom, blago je gazirana i odlično osvježava u toplijim danima. A od sada, kombuča je dostupna u četiri različita ukusa, ekskluzivno u našim marketima. Zato otkrijte svoju omiljenu aromu i uživajte u dobrom osvježenju ovog ljeta!