U SVAKOM TRENUTKU

AKTUELNOSTI

Društvena odgovornost /

Konferencija beba održana širom Republike Srpske

Jul 2017. godine – Kraj mjeseca juna i početak jula ove godine rezervisan je za one najmlađe. U 31 lokalnoj zajednici širom Republike Srpske održava se tradicionalna manifestacija „Konferencija beba“ koja za cilj ima promovisanje porodice i porodičnih vrijednosti, svijesti o značaju porodice kao i ukazivanje na problem pada nataliteta.

U organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske te uprava lokalnih zajednica, a na zadovoljstvo svih prisutnih roditelja i mališana, manifestacije su bile ispunjene bogatim kulturno-umjetničkim programom, u kojem su učešće uzeli brojni vrtići, škole, dječija pozorišta i horovi. Uz tradicionalno biranje predsjedništva beba za narednih godinu dana organizovana su takmičenja za djecu, ali i za njihove roditelje, a za sve njih organizatori su uz pomoć prijatelja konferencije pripremili prigodne poklone.

Domaći trgovački lanac Tropic podržao je manifestaciju u osam lokalnih zajednica u kojima posluje i uručio poklone nagrađivanim kategorijama: najmlađoj i najstarijoj bebi te bebi sa najviše braće i sestara.