Kada poželite da se prepustite egzotičnim ukusima koji vas vode daleko od svakodnevice, kozice u kremastom sosu od kokosa su idealan izbor.
Sastojci:
- 500 g očišćenih kozica
- 400 ml kokosovog mlijeka
- maslinovo ulje
- 2 čena bijelog luka
- 1 kašičica đumbira u prahu
- 1 kašičica karija
- 1 glavica crnog luka
- list svježeg peršuna
- so i biber
Pržite kozice u maslinovom ulju 2 do 3 minuta. Potom ih izvadite iz tave i stavite sa strane. U tavu dodajte sitno isjeckan crni i bijeli luk, đumbir, kurkumu i kari, te dinstajte dok začini ne puste miris. Dodajte kokosovo mlijeko, promiješajte i ostavite na tihoj vatri još 7 minuta kako bi sos postao gušći. Prebacite kozice u sos, posolite, pobiberite i kuvajte još 5 minuta. Pospite svježim peršunom prije posluživanja.
Prijatno!