
Sendviči su još od našeg najranijeg djetinjstva, uvijek bili neizostavan dio naših obroka. Volimo ih zbog brze i jednostavne pripreme, kao i nevjerovatnog izbora različitih sastojaka. Ukoliko želite podići ukus svojih sendviča na viši nivo, imamo prijedlog za vas- zamijenite uobičajene zemičke ili tost hljeb kroasanima.
Iako smo navikli da u kroasanima uživamo uz kafu sa dodacima poput čokolade, voća, maslaca ili marmelade, to ne znači da nisu savršeno neodoljiva osnova za slane sendviče. Njihova lagana vazdušasta tekstura ističe arome svih sastojaka, pa na ovaj način možete napraviti izvrsne sendviče za sebe i svoje najmilije. Pustite mašti na volju, jer su opcije brojne, a mi vam donosimo nekoliko finih ideja.
Kroasan sendvič sa kulenom i sirom
Ljubitelji pikantnog ukusa kulena u kombinaciji sa blagom aromom gaude, uživaće u ovoj kombinaciji. Potrebno je samo da kroasane presiječete po dužini i premažete senfom, i nakon toga stavite rukolu, složite tanko isiječeni kulen i sir. Prelijte kečapom, poklopite i poslužite.
Kroasan sendvič sa šunkom, paradajzom i zelenom salatom
Evo jednog klasika među sendvičima koji neodoljivo podsjeća na užine iz djetinjstva. Vjerujemo da ovaj spoj čini dobar obrok u bilo koje doba dana. Kroasan isijecite po dužini, zatim unutrašnost premažite majonezom. Složite nekoliko listova zelene salate i tanke kolutiće krastavca. Preko stavite šunku i paradajz, posolite i poklopite.
Kroasan sendvič sa dimljenim lososom
Ne samo da je bogat proteinima i omega- 3 masnim kiselinama, već jedinstvena aroma dimljenog lososa poboljšava ukus svakog jela. Ukoliko ste u potrazi za hranjivim ali ukusnim opcijama za doručak, ovaj sendvič sigurno ispunjava uslove. Za početak premažite unutrašnjost kroasana krem sirom, te dodajte rukolu i komadiće dimljenog lososa. Posolite, pobiberite i uživajte.
Kroasan omlet sendvič sa slaninom
Najljepša opcija za opušteni vikend doručak u krevetu je ovaj kroasan omlet sendvič sa slaninom. Potrebno je da na zagrijanoj tavi kratko tostirate unutrašnjost kroasana, zatim ispržite omlet i slaninu, te ih složite u kroasan. Pospite listićima rukole, prelijte omiljenim umakom i poklopite.