Tropic

  • Naše lokacije
  • Akcije
  • Blog
  • Zaposlenje
  • Volim
  • Klub osmijeha
  • Tropic
    • Novosti
    • Kontakt
    • Poslovni prostori
    • Društvena odgovornost
    • Sponzorstva i donacije
  • Internet trgovina
Internet trgovina
  • Home
  • Recepti
  • Losos pasta – idealan užitak za proljetne dane
18 May 2025

Losos pasta – idealan užitak za proljetne dane

Saturday, 04 May 2024 / Published in Recepti

Losos pasta – idealan užitak za proljetne dane


U središtu kulinarske umjetnosti, inspirisano morskim obalama i bogatstvom okusa, dolazi izuzetno jelo koje osvaja srca svojom neodoljivom kombinacijom sastojaka. Svaki zalogaj podsjeća na osvježavajući udar morskog povjetarca, nudeći pravu eksploziju ukusa. U pitanju je losos pasta, koja će vas osvojiti svojim prefinjenim ukusom.

Sastojci:
⦁ Svježi fileti lososa
⦁ Tjestenina po izboru
⦁ ekstradjevičansko maslinovo ulje
⦁ 1 glavica crvenog luka
⦁ 2 čena bijelog luka
⦁ limunov sok
⦁ Bijelo vino
⦁ 100 g parmezana
⦁ Svježi peršun
⦁ prstohvat soli
⦁ so, biber

Narežite filete lososa na manje komade. Začinite ih sa malo soli i bibera, po vašem ukusu. Potom u ključalu vodu dodajte tjesteninu i kuhajte 10 minuta. U međuvremenu, na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte sitno sjeckani crveni i bijeli luk i dinstajte 2 do 3 minuta. Kada je luk poprimio zlatno smeđu boju, dodajte filete lososa i pržite na srednje jakoj vatri 5 do 10 minuta. Nakon što se losos lagano zapeče, dolijte bijelo vino i pustite da se krčka nekoliko minuta dok sva tečnost ne ispari, a potom dodajte skuhanu tjesteninu, rendani parmezan i lagano promiješajte.
Prijatno!


Pročitajte i ostale tekstove

  • Kako da pripremiš savršene bruskete?
    Kako da pripremiš savršene bruskete?
  • Tête de Moine – švajcarski sir koji ćeš obožavati
    Tête de Moine – švajcarski sir koji ćeš obožavati
  • Fuet – suhomesnati klasik za prave gurmane
    Fuet – suhomesnati klasik za prave gurmane
  • Edamame – zeleni dragulj Dalekog istoka
    Edamame – zeleni dragulj Dalekog istoka
  • Aceto balsamico i aceto krema – gastronomski ambasadori italijanske kuhinje
    Aceto balsamico i aceto krema – gastronomski ambasadori italijanske kuhinje

TROPIC
Pronađi inspiraciju
Odjeli
Akcije
Blog
Privatna robna marka Volim

O NAMA
Kontakt
Poslovni prostori
Društvena odgovornost
Sponzorstva i donacije
Obavještenja

KARIJERA
Otvorene pozicije
KLUB OSMIJEHA
BESPLATNA INFO LINIJA
0800 50 243
Politika privatnosti

Prijavite se na newsletter:
  • GET SOCIAL

© 2024. Tropic.

TOP

Tropic.ba koristi "kolačiće" da bismo vam pružili najbolje iskustvo prilikom korišćenja našeg web sajta.

O tome koje kolačiće koristimo i kako da ih isključite možete saznati više u .

Tropic
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima se čuvaju u vašem pretraživaču i obavljaju funkcije kao što su prepoznavanje kada se vratite na našu web stranicu. Na ovaj način pomažete našem timu da razumije koji su dijelovi sajta najinteresantniji i najkorisniji.

Samostalno možete prilagoditi sve postavke kolačića ili ih sve omogućiti odjednom.

Osnovna podešavanja

Da bi sačuvali vaša podešavanja o tome koje kolačiće želite da koristite sa ovog sajta, neophodno je da ova opcija uvek bude uključena.

Ako onemogućite ovaj kolačić, nećemo moći da sačuvamo vaše želje. To znači da ćete svaki put kada posjetite ovu web stranicu morati ponovo omogućiti ili onemogućiti kolačiće.

Google Analitika

Ovaj sajt koristi Google analytics servis za prikupljanje anonimnih informacija, kao što su broj posjetilaca na stranici i najpopularnije stranice.

Korišćenje ovog kolačića nam pomaže da poboljšamo naš sajt.

Molimo uključite "Strictly Necessary Cookies" kako bi mogli sačuvati vaša podešavanja!

Politika privatnosti

Više o našoj politici privatnosti možete saznati na stranici Politika Privatnosti