Njoke sa 4 vrste sira

Sastojci:

500 g piletine

2 bjelanca

200 g kukuruznih pahuljica

Mrkva, peršun, celer (opciono)

1 limun

So, biber

Priprema:

Priprema fino zapečene, hrskave piletine, sa ovim receptom postaje veoma laka. Za početak, tanko sječene šnicle od pilećih prsa i batake skuvajte u vodi u koju, ukoliko želite da pripremite supu, možete dodati i povrće. Nakon što je meso kuvano, izvadite ga iz vode i ostavite nekoliko minuta na papirnom ubrusu kako bi se ocijedilo.

Za to vrijeme, u jednu posudu odvojite dva nemućena bjelanca, a u drugu sipajte kukuruzne pahuljice. Svaki komad mesa po želji začinite solju i biberom, a potom ga zamočite u bjelance i uvaljajte u kukuruzne pahuljice.

Meso složite u vatrostalnu posudu, zagrijte rernu na 250 stepeni i pustite da se peče dok korica ne porumeni. Pred kraj, prelijte meso limunovim sokom. Servirajte toplo, uz pečene krompiriće i salatu od sezonskog povrća.

Nadamo se da ćete podjednako uživati, kako u pripremi tako i u neodoljivom hrskavom ukusu. Naravno, ne zaboravite da prije odlaska u kupovinu prelistate naš katalog i pogledate sve aktuelne akcije – jer vas u njima uvijek očekuje ušteda!

Prijatno!