U SVAKOM TRENUTKU

AKTUELNOSTI

Aktuelnosti /

Obilježena nedjelja djeteta u Tropicu

BANJALUKA, 9. oktobar 2015. godine – Domaći trgovački lanac Tropic je danas, povodom obilježavanja Nedelje djeteta, u Tropic Centru Banja Luka ugostio djecu iz Servisnog centra “Dajte nam šansu-Svjetlice” i uručio donaciju didaktičkog materijala i igračaka potrebnih za svakodnevni rad Centra
Vesela grupa od dvadesetak djevojčica i dječaka, korisnika Servisnog centra za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, danas je posjetila Tropic Centar Banja Luka. Djecu, njihove roditelje i vaspitače dočekali su predstavnici menadžmenta i zaposleni u Tropic Centru, koji su ih poveli u obilazak marketa. Djecu je najviše interesovalo kako se slaže voće i povrće te kako se prave peciva i kolači. Prilikom obilaska odjela pekare, miris svježe pečenog peciva probudio je apetit ovih slatkih mališana, pa su tete kuvarice za njih napravile slatke I slane kiflice koje su djeca sa oduševljenjem prihvatila. Više nego zabavno je bilo na odjelu voća i povrća, kada su male ručice pomagale zaposlenima da slože banane, jabuke, paprike, patlidžane.. Zaposleni su odgovarali na brojna pitanja o tome kako voće i povrće dolazi u trgovinu, kako funkcionišu vage, a djeca nisu mogla sakriti oduševljenje bogatim koloritom Tropic tržnice.
Po završetku obilaska marketa, djeci i vaspitačima uručena je donacija didaktičkog materijala i igračaka potrebnih za rad u radionicama u Centru, a mališani su uzvratili lijepim radovima koje su napravili za svoje prijatelje u Tropic-u. Povodom uručenja donacije, projekt menadžer Servis Centra, Željka Perišić je izjavila: “Zahvaljujem se kompaniji Tropic što su prepoznali baš naš Centar u Nedelji djece, kad poseban naglasak stavljamo na činjenicu da su prava sve djece, pa tako i djece sa posebnim potrebama jednaka”. Druženje je nastavljeno u igraonici Tropic Centra gdje je su mališane uživali u majstorijama balondžije koji je za svakog od njih napravio zabavne balonske figure, a u restoranu Texpress je organizovano druženje uz pizzu i sokiće. Povodom nedelje djeteta u Tropic centru Banja Luka, u nedelju, 11.10. biće organizovan zabavni program sa mađioničarem i izložba radova, na kojoj će biti izloženi i radovi djece korisnika Centra “Dajte nam šansu-Svjetlice”.