Pileća QUESADILLA je jelo od tortilje punjeno nadjevom od sjeckanog mesa i povrća, uz neizostavan dodatak sira.
Okupite društvo i poslužite im zapečenu hrskavu quesadillu i računajte da ste dobili redovne goste.
Sastojci:
200 – 250g pilećeg bijelog mesa
200g ementaler sira
tortilje
Zelena salata
40ml ulja
1 mala glavica crvenog luka
1 mala konzerva graha
1 mala konzerva kukuruza
150g pavlake 20% mliječne masti
so i biber po ukusu
ljuta tucana paprika opciono
Priprema:
Piletinu isjeći na sitne kockice i začiniti. Ostaviti da odstoji oko 30 minuta. Na zagrijanom ulju prodinstati sitno sječen luk dok ne omekša, zatim dodati piletinu i propržiti 5 minuta. Dodati kukurz i crveni pasulj iz konzerve (prethodno opran). Propržiti jos 5 minuta, zatim dodati pavlaku i još pržiti . Ostaviti da se lagano ohladi 10 do 15 minuta. U tortilje stavljati opran list zelene salate, napuniti tortilju spremljenom smjesom i presaviti u polovinu ili četvrtinu. Tako spremljenu tortilju zapeći sa obe strane po minut u tavi bez ulja ( ili sa ).
Savjet majstora:
Servirati uz sitno sječeni paradajz.
Prijatno