Pizza tijesto kome se poklanja vrijeme i pažnja

Iako pizzu prati reputacija brze hrane, za spremanje pizze zapravo je potrebno posebno znanje i vještina. Zbog toga pizza majstori prolaze posebne obuke, a praksu stiču godinama. Mada, postoji i ona teorija da se za majstora ipak treba i roditi.

Tijesto možda možete zamijesiti i sami, prateći recept i uputstva, ali oblikovati tijesto da bi bilo savršeno okruglo, odgovarajuće debljine i pečeno baš kako treba, za to već morate biti stručnjak.

Za pizzu možemo reći da je to u stvari specijalitet, porijeklom iz Italije, ali rasprostranjen širom svijeta. Naći ćete je na meniju u skoro svakom restoranu, sa različitim nadjevima, dok je tijesto skoro pa isto – okruglo, ni previše tanko, ni suviše debelo, hrskavo, ali sočno.

Dakle, zaključujemo da tijesto čini bazu i da mora biti kvalitetno pripremljeno. Na našim pizza odjelima pripremi tijesta poklanja se posebna pažnja i vrijeme. Biraju se samo kvalitetni sastojci kako bi tijesto svaki put uspjelo, zatim se oni kombinuju prema provjerenim i do savršenstva dovedenim recepturama.

Kada je recept za novu pizzu spreman on se testira i isprobava više puta, uključujući više ljudi, kako bismo bili sigurni da će kvalitet ostati dobar i jednak, od prve do poslednje pizze. Tek takva pizza može se naći u ponudi za kupce, jer kvalitet i dosljednost je ono čemu zaista težimo.

Tijesto pravljeno na našim pizza odjelima je zaista jedinstveno i odlično da smo odlučili da od njega napravimo pogačice koje su postale jedan od najprodavanijih i najpopularnijih proizvoda. Riječ je o pogačicama od pizza tijesta, oblikovanih u trokut, hrskave kore, dok iznutra ostaju sočne i mekane.

Pored pizze i pogačica, od ovog tijesta takođe spremamo peciva za stromboli i sendvič pulled pork & beef koji se odlično spajaju uz ove nadjeve i čine savršenu kombinaciju hrskavog peciva i sočnog nadjeva.

Svratite na naše pizza odjele i potražite svoju omiljenu kombinaciju.