U SVAKOM TRENUTKU

AKTUELNOSTI

Aktuelnosti /

PODRŠKA MEĐUNARODNOM FESTIVALU GLUMCA „ZAPLET 11“

Međunarodni festival glumca „Zaplet“ ove godine održava se po 11. put i trajaće od 19. do 24. oktobra, na dobro poznatoj lokaciji Gradskog pozorišta Jazavac u Banjoj Luci. Predstava domaćina, „Istina“, u kojoj glume Ljubiša Savanović, Dragana Marić, Aleksandra Spasojević i Željko Stjepanović, po tradiciji, otvoriće ovogodišnji festival.

U okviru takmičarskog dijela, banjalučkoj publici će se predstaviti Centar za kulturu Svilajnac sa predstavom „Pad“, autora Kokana Mladenovića i Branislave Ilić, Hrvatsko narodno kazalište Mostar sa predstavom „Gnijezdo“, autora Marine Petković-Liker, satirično kazalište Kerempuh iz Zagreba sa predstavom „Eling“, autora Simona Benta te Atelje 212 koji će izvesti predstavu „Ovaj će biti drugačiji“, autora Staše Bajac.

Predstave koje će biti izvedene na ovogodišnjem „Zapletu“, organizatori opisuju kao hrabre, promišljene, moderne i kao predstave koje se bave suštinskim temama: socijalnim pitanjima, porodicom te pitanjima tretmana mladih ljudi u našem društvu.

Festival će zatvoriti koncert kantautora Nenada Marića, poznatijeg kao Kralj Čačka, a u toku samog festivala, publika će imati priliku da pogleda i izložbu nedavno preminulog prijedorskog umjetnika Dalibora Popovića Mikše.

U neizostavnom dijelu festivala – razgovoru sa glumcima, na ovogodišnjem „Zapletu“ predstaviće se Branislav Trifunović, Nina Janković, Nikola Rakočević i Filip Šovagović.

Stručni žiri, u čijem sastavu će se naći Ljiljana Labović –Marinković, direktorica Dječijeg pozorišta RS, Miljka Brđanin, glumica Narodnog pozorišta RS i Jelena Kojović –Tepić, odlučivaće o pobjedniku ovogodišnjeg festivala.

Imajući u vidu to da u okviru svog društveno odgovornog poslovanja podržavamo projekte u oblasti kulture te da je Gradsko pozorište Jazavac posebno prepoznatljivo i inovativno u tom segmentu, naša višegodišnja saradnja se nastavila i kroz ovogodišnji „Zaplet“. Uz to, biće nam zadovoljstvo da one najsrećnije obradujemo kartama za predstave festivala.