
Sastojci:
- 1 kg šarana
- 3 čena bijelog luka
- 1 glavica crnog luka
- 1-2 kašike brašna
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašičica mješavine začina
- 1-2 limuna
- ulje
- so
Priprema:
Očistite šarana, te ga isjecite na šnicle širine oko 2 cm. Pripremite mješavinu začina i brašna, a potom svaku šniclu uvaljajte u istu i posolite po ukusu. U vatrostalnu posudu ulijte ulje, dodajte nasječeni crni luk i ostavite da se kratko zagrije u rerni na 180 stepeni.
Kada je posuda zagrijana, izvadite je i u nju složite šnicle šarana, a potom vratite u rernu i pecite oko 45 minuta.
Riba je spremna kada šnicle poprime rumenu boju. Prijatno
Savjet majstora:
Ukoliko želite, tokom pečenja možete dodati malo bijelog vina, kao i nekoliko čena bijelog luka.
Posnog šarana poslužite sa kriškama limuna i prilogom po želji.