Sastojci:
- 500g jagoda
- 2 kesice pudinga po želji
- 1l mlijeka
- 7 kašika šećera
- 200g petit keksa
- 200g maslaca
- 100g bijele čokolade
- 50g crne čokolade
- 1 kesica šlaga
Priprema:
U 100ml hladnog mlijeka umutite puding, a ostatak mlijeka sipajte u šerpu i stavite na ringlu. Kada mlijeko krene da ključa, dodajte šećer i umućeni puding i neprestano miješajte kako ne bi došlo do pojave grudvica. Nakon što se puding potpuno stegne, sklonite ga sa šporeta. U vruću smjesu dodajte maslac i bijelu čokoladu i miješajte dok se sastojci ne rastope i sjedine.
U posebnoj posudi izmrvite keks i isjeckajte jagode na željenu veličinu.
Mrvljeni keks i jagode pomiješajte sa puding smjesom i sve zajedno naspite u dublji pleh ili kalup, te ostavite da odstoji u frižideru oko 30 minuta. Dok se kolač hladi, umutite šlag i narendajte crnu čokoladu.
Kolač premažite šlagom i pospite rendanom čokoladom.
Preporučuje se da se kolač služi potpuno ohlađen.
Prijatno!