Mnogo toga možemo reći o sushiju, ali jedno je sigurno, svaki put nam donese trenutke vrhunskog uživanja u autentičnoj rapsodiji ukusa koji se stapaju u savršenoj harmoniji. U našoj kuhinji sushi se priprema od najsvježijih sastojaka, s velikom pažnjom, spajanjem tradicionalnih receptura, kako bi svaka rolnica bila dostojna zaljubljenika u ovaj japanski specijalitet.
Sve vas koji ste već uživali u našim sushi zalogajima, obradovaće vijest da u Tropic centru Banja Luka možete potražiti čak četiri nova ukusa. Radi se o različitim vrstama nigiri rolnica, te je za sve ostale koji do sada nisu probali sushi, ovo jedinstvena prilika da svoje putovanje u njegov svijet započnu upravo uz ovu sushi rolnicu.
Naime, nigiri predstavlja pravougaoni komad riže, pokriven fino sječenim filetom ribe ili morskih plodova. Iako na prvi pogled izgleda veoma jednostavno, njegova priprema iziskuje posebno umijeće oblikovanja japanske riže i sječenja ribljeg mesa. Postoji jedno pravilo vezano za ove rolnice koje glasi: „Nigiri se uvijek jede u jednom zalogaju“, a najlakše ćete ga zapamtiti kada probate naše nove ukuse, koje ćemo predstaviti u nastavku teksta.
NIGIRI LARGE COMBO
Gurmani među sushi entuzijastima imaće priliku da uživaju u velikom pakovanju rolnica sa dodatkom lososa, brancina i kuvanih gambora. Svaki zalogaj biće još ljepši uz malo vasabija i listić đumbira.
NIGIRI TRIPLE MIX
Za sve ljubitelje ribe, trostruki užitak u velikom pakovanju sastoji se od fileta nigiri lososa, brancina i tune koja će vas povesti na putovanje do Zemlje izlazećeg sunca. Neizostavni pratioci ovog miksa svakako jesu vasabi, đumbir i malo limunovog soka.
NIGIRI MIX
Kada ne možemo da odlučimo koji ukus nam je omiljeni, tada uzmemo od svega po malo. Jedno takvo rešenje gastronomske dileme predstavlja Nigiri mix koji spaja sva četiri nova ukusa nigiri rolnica- losos, tuna, brancin i kuvani gambori.
SUZUKI NIGIRI
Ko voli brancin, taj će obožavati nove Suzuki nigiri rolnice od savršeno isječenih fileta brancina. Uživaćete u neponovljivom ukusu uz samo nekoliko kapljica limunovog soka, mrvicom vasabija i listićem đumbira.