U SVAKOM TRENUTKU

AKTUELNOSTI

Društvena odgovornost / Aktuelnosti /

Svjetlice donijele Prazničnu čaroliju u Tropic Centar Banja Luka

BANJALUKA, 30.decembar 2015. godine – Banjalučki trgovački lanac Tropic je u okviru svoje praznične humanitarne akcije, uručio više od 500 novogodišnjih paketića i poklon paketa brojnim humanitarnim organizacijama, socijalno ugroženim porodicama i pojedincima.

Humanitarna akcija “Pomozite da pomognemo” koju je Tropic početkom decembra pokrenuo na svojoj facebook stranici imala je samo jedan cilj, obradovati što veći broj djece i svih onih kojima je pomoć prijeko potrebna. “U okviru ove akcije pozvali smo sve naše sugrađane da daju svoje prijedloge koga da obradujemo u ovom predprazničnom periodu. Odaziv je bio veliki, imali smo na stotine prijedloga, I želja da se uz mali znak pažnje usreće djeca I svi oni kojima je pomoć potrebna. Javljali su nam se i brojni predstavnici humanitarnih organizacija, udruženja i pojedinci, a najdirljiviji je bio zahtjev jedne trudnice koja je poželjela da darujemo djecu iz Udruženja “Nova romska nada” iz Lukavice jer kako nam je rekla: “Samo da znate, ova trudnica se neće poroditi dok ne sakupi paketiće za ovu djecu (97 njih koji nikad nisu dobili paketic). Nista lično nemam od toga sem činjenice da će moje dijete doći na svijet u kojem je stotinu djece malo srećnije zbog dobrih stvari koje radimo.” Spremili smo paketiće, obradovali, mališane, a u međuvremenu smo dobili lijepu vijest da je trudnica iz naše priče donijela na svijet prekrasnu djevojčicu. Srećni smo što smo, zahvaljujući svim našim prijateljima i partnerima, uspjeli pridonijeti da veliki broj djece osjete radost koju nose novogodišnji praznici” – poručuju iz Tropic-a.
Predstavnici Tropic-a su sa poklon paketima svakodnevno posjećivali udruženja, organizacije i višečlane porodice među kojima i porodicu Jošić, male heroje sa Manjače te djecu koja trenutno borave na odjelu onkologije Banjalučkog kliničkog centra. Poklon paketi I novogodišnji paketići uručeni su organizacijama I udruženjima u Doboju, Petrovcu, Sarajevu, Dubici i drugim gradovima, a u Tropic Centru Banja Luka priređen je novogodišnji program za dječicu iz Udruženja Svjetlice i Centra Zaštiti me. Tom prilikom su ovi prekrasni mališani plesali, pjevali I družili se sa predstavnicima Tropic-a. Najveće iznenađenje za sve mališane bila je Deda Mrazica koja im je zajedno sa Deda Mrazom uručila poklon paketiće. “Svjetlice su u Tropic Centar donijele duh praznične čarolije, a najljepši pokloni koje smo mi u Tropicu dobili su njihova srećna i nasmijana lica” – poručuju iz Tropica, uz napomenu da se darivanje nastavlja do Božića kada će obradovati korisnike Centra za starija lica u Istočnom Sarajevu.

Tropic svim svojim kupcima I posjetiocima želi srećne I bezbrižne praznike i svako dobro u novoj 2016. godini!