Cheesecake - Tropic

Recept /

Cheesecake

Sastojci:

Biskvit

  • keks, 250 g
  • maslac, 100 g

Fil

  • maskarpone sir, 400 g
  • vajkrem, 100 g
  • maline, 450 g
  • šećer, 150 g
  • želatin, 1 kesica

Čokoladni ganaž

  • mliječna čokolada, 200 g
  • slatka pavlaka, 150 g

Dekoracija

  • šlag krema od jagode, 1 kesica
  • mojeMlijeko VOLIM, 200 ml

Priprema:

Biskvit

Keks isjeći nožem ili u blenderu. Istopiti maslac u tavi i pomiješati ga sa kekom. Rukom rastanjiti u kalup.

Čokoladni ganaž

Kada vrhnje prokuha, dodati mliječnu čokoladu i dobro miješati. Kada je smjesa gotova, dodati u kalup, preko biskvita. Bitno je da čokoladni ganaž prekrije sve površine kako se keks ne bi kasnije odvajao. Ostaviti u frižider nekih 20 minuta da se ohladi.

Fil

U vok staviti maline sa šećerom, promiješati i ostaviti da ukuha. Želatin pomiješati sa 3 kašike vode, ostaviti da nadođe pa ga dodati u vok sa malinama i šećerom (dio malina ostavite za dekoraciju). Maskarpone i vajkrem izmutiti mikserom u drugoj posudi, pa dodati smjesu sa malinama, dobro promiješati. Kada ste završili sa filom, dodati ga u kalup sa ostatkom. Opet vratiti u frižider kako bi se sve steglo. Šlag umutiti i dekorisati kolač zajedno sa malinama.

Vrijeme pripreme: 1h

Porcija: 6 osoba