Recept /
Cheesecake

Sastojci:
Biskvit
- keks, 250 g
- maslac, 100 g
Fil
- maskarpone sir, 400 g
- vajkrem, 100 g
- maline, 450 g
- šećer, 150 g
- želatin, 1 kesica
Čokoladni ganaž
- mliječna čokolada, 200 g
- slatka pavlaka, 150 g
Dekoracija
- šlag krema od jagode, 1 kesica
- mojeMlijeko VOLIM, 200 ml
Priprema:
Biskvit
Keks isjeći nožem ili u blenderu. Istopiti maslac u tavi i pomiješati ga sa kekom. Rukom rastanjiti u kalup.
Čokoladni ganaž
Kada vrhnje prokuha, dodati mliječnu čokoladu i dobro miješati. Kada je smjesa gotova, dodati u kalup, preko biskvita. Bitno je da čokoladni ganaž prekrije sve površine kako se keks ne bi kasnije odvajao. Ostaviti u frižider nekih 20 minuta da se ohladi.
Fil
U vok staviti maline sa šećerom, promiješati i ostaviti da ukuha. Želatin pomiješati sa 3 kašike vode, ostaviti da nadođe pa ga dodati u vok sa malinama i šećerom (dio malina ostavite za dekoraciju). Maskarpone i vajkrem izmutiti mikserom u drugoj posudi, pa dodati smjesu sa malinama, dobro promiješati. Kada ste završili sa filom, dodati ga u kalup sa ostatkom. Opet vratiti u frižider kako bi se sve steglo. Šlag umutiti i dekorisati kolač zajedno sa malinama.
Vrijeme pripreme: 1h
Porcija: 6 osoba