Recept /

Brza torta sa eurokremom

Sastojci:

  • 4 kesice šlaga
  • 300 g mljevenog keksa (koristila sam zlatni pek)
  • 1/2 l mleka
  • šećer (za pripremu pudinga nekih 5 kašika)
  • 1 puding od vanile
  • 1 puding od lješnika
  • 2 mlijčne čokoladice
  • 2 čokoladice sa lješnikom
  • 5 krem bananica
  • 300 g eurokrema

*U Tropic centru Bijeljina i Tropic marketu Bijeljina Eurokrem Takovo 500 grama po cijeni od 2,49 KM

 

Priprema:

1. Skuvati puding (prije kuvanja pomiješati vaniliju i lješnik i zajedno skuvati u 1/2 l mlijeka). Puding staviti da se hladi, s vremena na vrijeme promješati da se ne uhvati korica.

2. Umutiti 2 šlaga i u to ubaciti mljeveni keks, sjediniti i na tacni oblikovati donji dio  preko toga premazati eurokrem (lakše je kada je rastopljen).

3. U prohlađeni puding ubaciti isjeckane krem bananice i čokoladice pa to polako premažite na tortu preko krema.
4. Umutiti dva šlaga i time na kraju premazati cijelu torticu.
PRIJATNO!!!