Čokoladni tart - Tropic

Recept /

Čokoladni tart

Sastojci:

Tijesto

  • brašno, 250 g
  • maslac, 125 g
  • šećer 25 g
  • voda
  • jaja mojaFarma  VOLIM, 1 žumanjak

Dekoracija

  • čoko mrvice
  • perle
  • lješnjak

Fil

  • čokolada, 360 g
  • slatka pavlaka, 180 g

Priprema:

Brašno staviti u posudu, dodati maslac isječen na kockice, u drugu posudu staviti vodu, šećer i žumanjak, sjediniti brašno i maslac rukama, lagano umjesiti, kad se sjedini dodati šećer, žumanjak i vodu i sve dobro umjesiti, ostaviti u frižider na 1 sat da odmori. Tijesto preručiti u kalup, peći na 160 stepeni 15/20minuta. Čokoladu istopiti na pari, dodati slatku pavlaku i ukuvati da se masa sjedini. Izliti u ispečen i ohladjen tart, ostaviti u frižider na par sati da se stegne.