Recept /
Čokoladni tart

Sastojci:
Tijesto
- brašno, 250 g
- maslac, 125 g
- šećer 25 g
- voda
- jaja mojaFarma VOLIM, 1 žumanjak
Dekoracija
- čoko mrvice
- perle
- lješnjak
Fil
- čokolada, 360 g
- slatka pavlaka, 180 g
Priprema:
Brašno staviti u posudu, dodati maslac isječen na kockice, u drugu posudu staviti vodu, šećer i žumanjak, sjediniti brašno i maslac rukama, lagano umjesiti, kad se sjedini dodati šećer, žumanjak i vodu i sve dobro umjesiti, ostaviti u frižider na 1 sat da odmori. Tijesto preručiti u kalup, peći na 160 stepeni 15/20minuta. Čokoladu istopiti na pari, dodati slatku pavlaku i ukuvati da se masa sjedini. Izliti u ispečen i ohladjen tart, ostaviti u frižider na par sati da se stegne.