Crvena piletina - Tropic

Hrono Kutak /

Crvena piletina

Sastojci:

 

600-700 grama pilećeg filea

dvije glavice luka

4 crvene paprike

500 ml paradajz soka (bez šećera)

250 militara neutralne (mliječne) pavlake

začini po želji.

Priprema

Svaku stranu filea presjeći na dva ili tri dijela, ali ne da dobijete šniclu, već kocku. Kocke posoliti i uvaljati u alevu papriku. Ko voli ljuto, naravno u ljutu. Kocke blago propržiti sa svih strana.

Posebno u šerpi izdinstati luk pa mu dodati sitno sjeckanu crvenu papriku i dobro izdinstati, oko petnaestak minuta. Naliti paradajz sokom i rasporediti kocke proprženog filea. Posoliti i ostaviti da krčka oko pola sata. Meso probosti viljuškom i, ukoliko je gotovo, naliti neutralnu pavlaku i pustiti samo jedan ključ.