Recept /

CRVENI PASULJ SA REBRIMA

Sastojci:

  • 500g crvenog pasulja
  • 2 glavice crnog luka
  • 1-2 čena bijelog luka
  • 1 paštrnak
  • 2-3 krompira
  • 500g junećih rebara
  • po ukusu soli, bibera
  • malo ljute tucane paprike
  • malo sušenog peršunovog lista

Priprema:

Skoro svako ima svoj jedinstveni recept za pripremu pasulja, a ako do sada niste odabrali vaš način, evo prilike da to učinite.

Prvi korak je lak, ali veoma bitan – operite pasulj, te ga ostavite da prenoći u hladnoj vodi. Sutradan, započnite posao tako što ćete promijeniti vodu pasulju, ostaviti ga da prokuha, a onda ponovo uliti novu. Sada je vrijeme da pređemo na stvar.

Dodajte luk i rebra, pa pustite da se kuha na tihoj vatri. Negdje na sredini kuhanja, dodajte krompir isječen na kocke i poklopite. Pred sam kraj, dodajte začine i peršunov list.

Prijatno!

Savjet majstora:

Za savršen ukus vašeg obroka, kombinujte porciju pasulja sa svježim crnim lukom!