Recept /
Drugi special u Tropicu

Sastojci:
Banjalučki burger
- faširano meso, 300 g
- crveni luk, pola glavice
- jaja mojaFarma VOLIM, 1 komad
- so
- biber
- mljevena paprika
Sos
- majoneza, 3 supene kašike
- senf, 2 supene kašike
- kečap, 2 supene kašike
- kiseli krastavci, 3 manja komada
- zelena salata, pola glavice
- sok od limuna, pola limuna
- so
Rolat
- mljevena plazma, 200 g
- narandže, 2 komada
- bijela čokolada, 100 g
- pistacije, 50 g
- brusnica, 50 g
- suvo voće, 50 g
Slatki zalogaj
- datule, 50 g
- slani kikiriki, 50 g
- mliječna čokolada, 150 g
Priprema:
Banjalučki burger
U faširano meso, dodati so, biber, mljevenu papriku, jaje i pola glavice luka. Dobro izmiješati. Formirati burgere, peći u tavi. Staviti u lepine. Dodati sir, proprženu pancetu i sos. Prilog izabrati po želji.
Sos
Sve sastojke sjediniti. Povrće isjeckati što sitnije. Dobro promiješati.
Rolat
U plazmu dodati iscjeđene narandže. Dobro izmiješati rukama. Dodati brusnicu i sušeno voće. Bijelu čokoladu isjeći na sitne kockice i takođe ubaciti u smjesu. Dobro promiješati da se sve sjedini. Rukama formirati rolat, i zamotati u foliju. Ostaviti u frižider da se stegne. Kada se ohladi, isjeći na kriškice.
Slatki zalogaj
Datule očistiti, napuniti ih kikirikijem, umočiti u istopljenu mliječnu čokoladu. Poslužiti uz rolat.