Zanimljivosti /
Ekler: Priča iza kremaste delicije

Da li ste imali priliku probati ekler?
Ako ste ikada zagrizli blistavu glazuru jasno definisane spoljašnjosti koja prethodi mekoj unutrašnjosti slatke kreme u sredini – znate o čemu govorimo!
Vjerujemo da ovo popularno francusko slasno pecivo zaslužuje posebnu pažnju.
Éclair je francuski naziv za munju i postoji vjerovanje da je ime dobila po blistavoj konditorskoj glazuri koja svojim presijavanjem jednostavno obmanjuje. Iako ne postoji pouzdano porijeklo ove poslastice, opšteprihvaćeno je da je nastala u Francukoj u XIX vijeku od poznatog majstora za tijesto, a njegove prve „munje“ sijevale su po kraljevskim dvorima.
Bez obzira na njihovu istoriju, Tropic market Bijeljina radi svoje kremaste eklere sa stamenim kombinacijama čokolade i pistacije, osvježavajuće jagode i marelice kao i razigrane karamele pastelnih boja, vodeći računa da ostane u trendu sadašnjosti, ali ne zaboravljajući tradicionalno puterasto tijesto i zanosne kreme.
Ako još niste probali ovu deliciju Tropic market Bijeljina sprema iznenađenje za vas. Dođite, isplati se!