Zanimljivosti /

Engleska salata – šarmantna rapsodija ukusa

Salate su važan dodatak svakom obroku, a osim što dopunjuju uživanje u ukusu one nam i obezbjeđuju unos dodatnih hranljivih materija. Zato svi pravi gurmani, obrok ne mogu da zamisle bez njih, a mi danas sa ponosom predstavljamo Englesku salatu – pravu damu, dokazanog stila i šarma.

Ako to već niste učinili, prije nego što nastavite sa čitanjem ovog teksta, upoznajte se sa našim svinjskim rebrima u BBQ sosu, za koja se sa razlogom kaže da se idealno kombinuju sa ovom salatom.

Kada je u pitanju njena istorija, postoji mnogo verzija. Ono što je sigurno, jeste da se recept razvijao dugo i da je danas u brojnim varijacijama rado viđen u gotovo svim svjetskim kuhinjama.

Osnovni sastojci Engleske salate su kupus i mrkva, zahvaljujući čemu ona sadrži prirodna vlakna zadržavajući skladnu hrskavost. Sve se dodatno dopunjuje majonezom, pavlakom, senfom i dodacima poput celerovog lista, tabaska i prirodnog jabukovog sirćeta. U našoj kuhinji svakodnevno za vas pripremamo ovu pravu malu rapsodiju aroma i ukusa, pa vas pozivamo da je potražite već danas.

I naravno, ne zaboravite da je kombinujete sa ukusnim jelima! Rebarca u BBQ sosu su naš favorit, ali nemojte propustiti da se upoznate i sa ostatkom ponude u okviru naših trgovina.