Etno Specijal - Tropic

Recept /

Etno Specijal

Sastojci:

Karađorđeva

  • svinjski but, 400 g
  • maslinovo ulje
  • kajmak, 200 g
  • prezla, 200 g
  • biber, po ukusu
  • mojaFarma jaja VOLIM
  • brašno, po potrebi
  • so, po ukusu
  • mojeMlijeko VOLIM, po potrebi

Prilog

  • krompir
  • mljevena paprika
  • miješani začin

Priprema:

Meso dobro rastucati, začiniti po ukusu, zatim namaziti kajmakom. Kajmak rasporediti po čitavoj površini šnicle. Urolati šnicu i zatvoriti sa svih strana kako Vam kajmak ne bi ispao. Šnicu pohovati u klasičnoj smjesi – brašno, jaja, prezla. Meso peći u tavi u dubokom, vrelom ulju, treba pripaziti da Vam ne zagori. Krompir isjeći na kriške, začiniti po ukusu. Peći kratko u dubokom ulju. Servirati toplo.

Vrijeme pripreme: 1,5 h

Porcija: za 2 osobe