Slavimo ljubav /

MARKO I IVANA

❤MI❤

Znate kad nekog vidite prvi put u zivotu i ne primjecujete ljepotu, vec nesto drugo.Osmijeh, oci! Cijeli svijet se nalazio u tim ocima, samo zelite da ih posmatrate. Prvi put ih vidite, ali imate osjecaj da ih poznajete koliko i sebe. To je nasa prva srijeda.

Ona je pila kafu, koju je sve vrijeme lagano mijesala dok su pricali, a on kiselu vodu, koju je prosuo na nju, jer trema. Razgovor je postajao zanimljiviji, ali ne dugo. Otpratio ju je do zgrade u kojoj je stanovala za vrijeme skolovanja, poljubio sa nesigurnoscu u obraz i otisao. Onda nista do nedelje, sledeci susret. Dok su setali ulicom, kisa je iznenadno pocela. Jedino sto je bilo blizu da se sklone jeste drvo sa ogromnim krosnjama. Bilo je hladno, zagrlio ju je i poljubio. Osjecanja su bila ista, mada su ih oboje vjesto krili, ali su u sebi oboje pomislili: ,,To je to, ona prava, onaj pravi.” Tada im ni kisa nista nije mogla, trcali su da nadju skloniste. Radnik marketa im je dao kisobran, ali je kisa ubrzo prestala. Otpratio ju je do zgrade i od tada je sve drugacije. Svijet je puno ljepsi i ima smisla. Sa nestrpljenjem i radoscu cekaju svaki sledeci susret. Osim crvenih ruza i raznih poklona, ima svu njegovu ljubav, podrsku, paznju, strpljenje, oci, sve sto ju ispunjava i cini sretnom, ali i obrnuto.

Svaki susret je kao prvi, pun ljubavi i srece. Ljubav je poput dragulja, koji se samo jednom u zivotu stice. To je neprocjenjiv osjecaj. Ne mozete ga opisati, jer to morate dozivjeti. Volite i budite voljeni, nista drugo vam nije potrebno za srecu.