Izgovora nema, voćni „gril“ se sprema

Recept /

Izgovora nema, voćni „gril“ se sprema

Grilovano voće sa pravom nosi titulu novog ljetnog specijaliteta kulinarstva.

Vjerujemo da vam je prva pomisao na ovu ideju iznenađujuća, ali obavezno dajte joj šansu sljedeći put kada okupite društvo. 😊

Pišemo vam nekoliko savjeta za pripremu ovog ukusnog i sočnog voćnog osvježenja.

Grilovati možete gotovo svako voće, ali odaberite kombinaciju tvrđeg i ne prezrelog sezonskog voća kao što su šljive, sočne nektarine, tropski ananas, kruške, jabuke, lubenica, dinje, izbor ostavljamo vama na volju. 😊

Uvijek isjecite voće na malo krupnije kriške ili kolutove kako bi prilikom grilovanja voće zadržalo svoj oblik i strukturu a i okus će biti puniji i sočniji. 😊

Temperatura grila je takođe bitna. Zagrijte gril na jaču temperaturu i tek onda, na tek malo kokosovog ulja, stavite očišćeno voće na gril.

Ukoliko će se na vašem voćnom grilu naći i par kolutova narandže, grejpa ili limuna, poslužite se još jednim trikom i sa malo šećera u granulama pospite kriške voća kako se ne bi lijepilo na gril 😊

Tvrđem voću će trebati duže da se griluje – ananas, lubenicu ili jabuke ostavite duže na grilu nego breskve. 😊 10 do 15 minuta na grilu zavisno od temperature biće dovoljno da voće pusti svoje sokove a vi uživate u novom omiljenom specijalitetu.

Ova sjajna i pomalo egzotična priprema daće voću poseban sočan i sladak okus pun sokova.

Grilovanom voću možete dodati veganski ili grčki jogurt i uživati u kompletnoj poslastici.

Prijatno 😊