Jesenji Specijal - Tropic

Recept /

Jesenji Specijal

Sastojci:

Vrijeme pripreme: 1 h

Porcija: za dvije osobe

Supa od bundeve

  • 1komad
  • crni i bijeli luk, po jedna glavica
  • mrkva, 1 komad
  • celer, 1 manji komad
  • sjemenke bundeve, 200 g
  • vrhnje za kuhanje, 250 ml
  • maslinovo ulje
  • so, po ukusu
  • biber, po ukusu
  • mljevena paprika, po ukusu
  • miješani začin, po ukusu
  • voda, 1 l

Osnova

  • svinjski file, 250 g

Pire od kestena

  • kestenje, 150 g
  • mojaFarma mlijeko VOLIM, 2 dcl
  • maslac, 100 g
  • crveni I bijeli luk, 1 glavica
  • svježi bosiljak
  • mojaFarma mlijeko VOLIM, po potrebi

Prilog

  • tikvice, 1 komad
  • šampinjoni, par komada
  • crveni i bijeli, po jedna glavica
  • šeri paradajz, jedan paket
  • maslac
  • so
  • biber

Priprema:

Supa od bundeve

Crveni luk isjeckati  na kockice, propržiti na maslinovom ulju. Dodati celer, posoliti po ukusu. Zatim dodati i mrvku i bijeli luk, sitno isjeckane. Bundevu  očistiti i isjeći na kocke i staviti da se dinsta sa ostatkom povrća. Dobro promiješati i naliti vode toliko da pokrije povrće. Kada je sve skuhano, blendati da dobijete fino kašu. Servirati toplo.

Meso

Svinjski file očistiti od žilica. Ispeći u tavi na maslinovom ulju. Isjeći na 4 komada, sevirati uz pire i prilog.

Pire od kestena

Kestenje skuhati, procijediti i oguliti. Crveni luk isjeći na „šajbe“, dinstati zajedno sa bijelim lukom. Izblendati crveni i bijeli luk, kestenje i maslac. Dodati mlijeka, po potrebi.

Prilog

Povrće isjeći i sotirati kratko na maslacu.