Recept /
Jesenji Specijal

Sastojci:
Vrijeme pripreme: 1 h
Porcija: za dvije osobe
Supa od bundeve
- 1komad
- crni i bijeli luk, po jedna glavica
- mrkva, 1 komad
- celer, 1 manji komad
- sjemenke bundeve, 200 g
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- maslinovo ulje
- so, po ukusu
- biber, po ukusu
- mljevena paprika, po ukusu
- miješani začin, po ukusu
- voda, 1 l
Osnova
- svinjski file, 250 g
Pire od kestena
- kestenje, 150 g
- mojaFarma mlijeko VOLIM, 2 dcl
- maslac, 100 g
- crveni I bijeli luk, 1 glavica
- svježi bosiljak
- mojaFarma mlijeko VOLIM, po potrebi
Prilog
- tikvice, 1 komad
- šampinjoni, par komada
- crveni i bijeli, po jedna glavica
- šeri paradajz, jedan paket
- maslac
- so
- biber
Priprema:
Supa od bundeve
Crveni luk isjeckati na kockice, propržiti na maslinovom ulju. Dodati celer, posoliti po ukusu. Zatim dodati i mrvku i bijeli luk, sitno isjeckane. Bundevu očistiti i isjeći na kocke i staviti da se dinsta sa ostatkom povrća. Dobro promiješati i naliti vode toliko da pokrije povrće. Kada je sve skuhano, blendati da dobijete fino kašu. Servirati toplo.
Meso
Svinjski file očistiti od žilica. Ispeći u tavi na maslinovom ulju. Isjeći na 4 komada, sevirati uz pire i prilog.
Pire od kestena
Kestenje skuhati, procijediti i oguliti. Crveni luk isjeći na „šajbe“, dinstati zajedno sa bijelim lukom. Izblendati crveni i bijeli luk, kestenje i maslac. Dodati mlijeka, po potrebi.
Prilog
Povrće isjeći i sotirati kratko na maslacu.