Junetina ''burginjon'' - Tropic

Recept /

Junetina ”burginjon”

Sastojci:

Osnova

  • junetina, 300 g
  • šampinjoni, 100 g
  • paradajz koncentrat
  • mrkva, 2 komada
  • bijeli luk, 3 čena
  • ljubičasti luk, 1 glavica

Prilog(pire krompir)

  • maslac, 150 g
  • krompir, 300 g
  • bijeli luk,1 čen
  • peršun
  • biber
  • začin
  • so

Priprema:

Meso isjeći na kockice, kratko propržiti, dodati sitno sjeckani luk, kratko prodinstati, dodati rendanu mrkvu, zatim šampinjone isječene na tanke listiće, dodati paradajz pelat, naliti crvenim vinom, začiniti po ukusu.

Prilog

Bijeli luk propržiti na maslinovom ulju dodati sitno sjeckan krompir, peršun, kratko prodinstati i naliti vodom. Kada je krompir skuvan, bez vode, dodari maslac , izgnječiti i začiniti po ukusu.