Savjet /

KAKO UKRASITI DOM ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE

Bez obzira kakva je godina iza nas i da li imamo posebne razloge za slavlje, novogodišnjoj noći se uvijek radujemo. Praznični duh tih dana posebno je jak i trudimo se da za novogodišnje slavlje biramo samo najbolje kako bismo novu godinu započeli uspješno.

Da bismo vam olakšali bar malo i dali vam ideje, u nastavku pišemo o uređenju i kićenju jelke, prazničnog stola, dvorišta i svega onoga što čini novogodišnju dekoraciju.

UKRAŠAVANJE JELKE

Jelka ili bor su osnova novogodišnjih praznika, a svaka jelka je prepoznatljiva po unikatnoj dekoraciji. Mogućnosti koje se nude prilikom kićenja su brojne, a sve i da pustite mašti na volju, ipak je preporučljivo da ne preskočite neke osnovne elemente.

Kuglice su baza i od njih sve polazi. One nam odaju manir dekoracije – zlatna je boja luksuza, crvena tradicije, a neobični oblici će učiniti da se vaša jelka ističe i bude jedinstvena. Prilikom dekoracije ne zaboravite da je vrh jelke posebno važan detalj.

Osim onoga što ste postavili na jelku, važno je i ono ispod nje jer pokloni nam pomažu da se radost širi dalje. Personalizovan poklon sa porukom za dragu osobu izmamiće osmijeh i zagarantovati da nova godina zaista započne na pravi način.

DVORIŠTE I VRATA

Dvorište nam odaje prvi utisak o samom vlasniku i ukućanima, pa je važno da je uvijek sređeno. Osim uredno pokošene trave i pokupljenog lišća, u prazničnim danima dvorište čine i dekoracije. Ukoliko je pao snijeg napravite Snješka Bijelića, a ukoliko u novu godinu ulazite bez snijega možete postaviti figuru Snješka Bijelića ili Djeda Mraza sa irvasima.

Nikako ne zaboravite da uredite i ulazna vrata, jer će se vaši gosti zaljubiti u vašu prazničnu dekoraciju prije samog ulaza u kuću. Vijenac za vrata najčešće se pravi od bršljena ili grančica bora, a obogaćuje šišarkama, zvončićima i mašnama, a možete ukrasiti i prostor iznad vrata.

KROV I PROZORI

Krov i ograda na terasi su idealno mjesto za postavljanje sjajnih i blještavih lampica i svakako ih iskoristite jer će zaokružiti cijelu priču o prazničnoj atmosferi, a noću će vaša kuća sijati posebnim sjajem. Naravno, možete se poigrati i praviti razne oblike ili lampicama ispisati poruku.

Još jedna od ideja za ukrašavanje kuće tokom praznika je dekoracija prozora. Na stakla možete iscrtati razne oblike i šare: Šnješka Bijelića, Djeda Mraza, pahuljice i slično ili ispisati poruku po želji, a oko prozora postaviti lampice i ukrasne trake.

DEKORACIJA STOLA

Pored ukrašavanja kuće i okućnice neka i vaš trpezarijski sto zablista novogodišnjim bojama i dekoracijama kako bi atmosfera za stolom bila u duhu praznika. Za ovakve trenutke iz vitrine iznosimo posuđe koji koristimo samo tih dana, a koje u nama budi nostalgiju i posebne emocije.

Stolnjak i salvete nam pružaju mogućnost da se poigramo i dodatno dekorišemo sto, a boje uskladimo sa ostatkom doma. Praznični štih upotpunite neizostavnim vijencem koji čini centralni dio stola i večeri. Obično se pravi od grančica bora, a u sredinu se stavlja ukrasna svijeća.

Nadamo se da će vas ovaj tekst inspirisati i učiniti vaš dom mjestom u kome ćete jedva dočekati da okupite porodicu i prijatelje, a kao pomoć pri izboru dekoracija neka vam posluži naš KATALOG NOVOGODIŠNJIH UKRASA.

U katalogu potražite novogodišnje ukrase po odličnim cijenama jer smo spremili -40% popusta na sav asortiman novogodišnjih ukrasa.