Savjet /
KAKO UMIJESITI SAVRŠENO TIJESTO

Domaće pecivo sa razlogom predstavlja ponos svake domaćice i domaćina koji drže do svog kulinarskog umijeća. Ipak, oni koji su se oprobali u njegovoj pripremi, znaju da put do ukusa u kojima svi uživaju nije nimalo lak. Naredni savjeti, pomoći će vam da odgovorite na neke od najčešćih izazova pred kojima se nalazimo kada odlučimo da je vrijeme da zasučemo rukave i uzmemo oklagiju u ruke.
- Vodite računa da prostorija u kojoj pripremate tijesto ne bude hladna, a isto važi i za namirnice i posude koje ćete tokom pripreme upotrebljavati. Najbolje je da to budne sobna temperatura, jer je upravo ona najidealnija za rast tijesta.
- Ukoliko upotrebljavate svjež kvasac, izmrvite ga u mlakoj tečnosti uz dodatak kašičice šećera i pustite da odstoji dok se ne pojavi pjena.
- Tijesto mijesite 15-20 minuta kako bi se sjedinili svi sastojci, a potom ga pokrijte vlažnom krpom i pustite da odstoji dok se ne udvostruči.
- Nakon što je tijesto odstojalo, još jednom ga premijesite i ostavite da miruje dok se ponovo ne podigne. Nakon toga, spremno je za pečenje.
Naravno, mi smo kao i uvijek tu da vam pomognemo da sve bude baš onako kako treba. Zato vam preporučujemo da probate naše Brašno Volim, a ukoliko ne želite da provodite vrijeme u kuhinji, svježe i toplo domaće pecivo čeka vas na našem odjelu pekare.