Recept /

Kipriaki keftedes (Kiparske šnicle)

Sastojci:

Vrijeme pripreme: 1 h

Porcija: 3 osobe

Šnicle

  • ½ kg faširanog mesa
  • 1 veći krompir
  • 2 glavice ljubičastog luka
  • mojaFarma jaja VOLIM
  • mojaFarma mlijeko VOLIM
  • so
  • biber
  • cimet
  • menta
  • bijeli luk u prahu

Pire krompir i žilijen paprika

  • 2 krompira
  • maslac
  • zelena, žuta i crvena paprika, po 1 komad

Priprema:

Priprema pirea

2 krompira oguliti, isjeći i staviti da se kuhaju. Kada je gotovo, pasirati sa maslacem i dodati mlijeka ako je potrebno.

Priprema šnicli

Krompir izrendati na sitno u faširano meso, dodati i sitno isjeckan ljubičati luk. Začiniti biberom, cimetom, bijelim lukom, solju i mentom. Dodati jedno jaje i dobro promiješati. Ruke nakvasiti vodom, da bi lakše formirali šniclu. Šnicle peći u tavi, kada je sve gotovo servirati sa krompir pireom.

Crvenu, zelenu i žutu papriku isjeći na žilijen, kratko propržiti i servirati uz šnicle i pire.