Recept /
Kipriaki keftedes (Kiparske šnicle)

Sastojci:
Vrijeme pripreme: 1 h
Porcija: 3 osobe
Šnicle
- ½ kg faširanog mesa
- 1 veći krompir
- 2 glavice ljubičastog luka
- mojaFarma jaja VOLIM
- mojaFarma mlijeko VOLIM
- so
- biber
- cimet
- menta
- bijeli luk u prahu
Pire krompir i žilijen paprika
- 2 krompira
- maslac
- zelena, žuta i crvena paprika, po 1 komad
Priprema:
Priprema pirea
2 krompira oguliti, isjeći i staviti da se kuhaju. Kada je gotovo, pasirati sa maslacem i dodati mlijeka ako je potrebno.
Priprema šnicli
Krompir izrendati na sitno u faširano meso, dodati i sitno isjeckan ljubičati luk. Začiniti biberom, cimetom, bijelim lukom, solju i mentom. Dodati jedno jaje i dobro promiješati. Ruke nakvasiti vodom, da bi lakše formirali šniclu. Šnicle peći u tavi, kada je sve gotovo servirati sa krompir pireom.
Crvenu, zelenu i žutu papriku isjeći na žilijen, kratko propržiti i servirati uz šnicle i pire.