KREM ČORBA OD TIKVICA - Tropic

Recept /

KREM ČORBA OD TIKVICA

Sastojci:

  • 1 veća tikvica
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 2 mrkve
  • Začin od suhog povrća
  • 1 kašika brašna
  • Šolja mlijeka
  • Maslinovo ulje
  • bosiljak

Priprema:

Crni luk sitno isjeckajte i dinstajte na ulju dok ne dobije zlatnu boju. Mrkvu i tikvicu operite i isjeckajte na kockice te ih dodajte izdinstanom luku.

Dodajte vodu kako bi povrće omekšalo. Nakon toga, dodajte pola čaše mlijeka i začinite po ukusu. Ispasirajte čorbu štapnim mikserom i ukoliko nije dovoljno gusto dodajte vodenu zapršku (dvije do tri kašičice brašna razmutite u pola čaše vode), promješajte i poslije nekoliko minuta isključite.

Po želji možete dodati limun i ukrasiti listićima bosiljka ili peršuna.

Prijatno!

Savjet majstora:

Za potpuniji obrok, kombinujte vašu čorbu sa brusketima!