Recept /

Kremasta čorba od bundeve

Ukusna, zdrava i brza za pripremu – čorba od bundeve

Sastojci:

500g bundeve

2 srednje glavice crnog luka

2 čena bijelog luka

2dl pilećeg ili goveđeg bujona

2dl pavlake za kuvanje

Biber

So

Peršun

Priprema:

U šerpi zagrijte mast ili ulje i dodajte crni luk presječen na pola tako da polovice budu na dnu šerpe punom površinom. Posolite i pobiberite po želji. Nakon što luk dobije zlatkastu boju, dodajte bundevu isječenu na manje komade i prelijte malom količinom vode. Kuvajte sve zajedno dok bundeva potpuno ne smekša. Dodajte bujon (ukoliko imate malo vremena za pripremu čorbe, može vam poslužiti i dehidrirana supa u kocki) i sitno sjeckani bijeli luk i kuvajte nekoliko minuta. Sklonite šerpu sa ringle i čorbu izblendirajte ili ispasirajte štapnim mikserom. Dodajte pavlaku za kuvanje i pospite sušenim ili svježim peršunom. Prijatno!