KRMENADLE SA SOSOM OD VIŠANJA - Tropic

Recept /

KRMENADLE SA SOSOM OD VIŠANJA

Sastojci:

  • 4 svinjske krmenadle
  • oko 300g višanja
  • 1 komadić putera
  • 2 kašike brašna
  • nekoliko kašika maslinovog ulja
  • po ukusu soli i šećera

Priprema:

Krmenadle začinite, prelijte sa nekoliko kašika maslinovog ulja i ostavite da odstoje pola sata. Nakon toga, uvaljajte ih u brašno i složite u vatrostalnu posudu. Zalijte sve šoljicom tople vode, prekrijte folijom i pecite dok meso ne omekša. Pred kraj sklonite foliju kako bi se krmenadle zapekle i dobile finu koricu.

Za pripremu sosa od višanja potrebno je da rastopite puter, dodate dvije kašike brašna i pržite dok brašno ne počne da rumeni. Potom smanjite vatru, dodajte višnje zajedno sa njihovim sokom i krčkajte dok ne omekšaju.

Krmenadle poslužite na zagrijanom tanjiru uz nekoliko kašika sosa.

Savjet majstora:

Kao prilog poslužite rižu ili krompir pire.