Recept /
KRMENADLE SA SOSOM OD VIŠANJA

Sastojci:
- 4 svinjske krmenadle
- oko 300g višanja
- 1 komadić putera
- 2 kašike brašna
- nekoliko kašika maslinovog ulja
- po ukusu soli i šećera
Priprema:
Krmenadle začinite, prelijte sa nekoliko kašika maslinovog ulja i ostavite da odstoje pola sata. Nakon toga, uvaljajte ih u brašno i složite u vatrostalnu posudu. Zalijte sve šoljicom tople vode, prekrijte folijom i pecite dok meso ne omekša. Pred kraj sklonite foliju kako bi se krmenadle zapekle i dobile finu koricu.
Za pripremu sosa od višanja potrebno je da rastopite puter, dodate dvije kašike brašna i pržite dok brašno ne počne da rumeni. Potom smanjite vatru, dodajte višnje zajedno sa njihovim sokom i krčkajte dok ne omekšaju.
Krmenadle poslužite na zagrijanom tanjiru uz nekoliko kašika sosa.
Savjet majstora:
Kao prilog poslužite rižu ili krompir pire.