Recept /
KROMPIR PAPRIKAŠ SA JUNEĆIM REBRIMA

Sastojci:
- 600g junećih rebаrа
- oko 1kg krompira
- 2 glаvice crnog lukа
- 5 kаšika uljа
- 1 kаšika sitne pаprike
- So i biber po ukusu
- 2 lista lovora
Priprema:
Rebra operite i isjecite.
Sitno isječen crni luk propržite na zagrijanom ulju, neprestano mješajući. Poslije 5 minuta prženja dodajte sitnu papriku i izmješajte. Nakon toga, dodajte rebra i nalijte jedan prst vode preko mesa. Posolite i pobiberite, te ostavite da se kuha na slabijoj vatri.
Kada su se rebra skuhana, dodajte isječen krompir i lovorov list, a potom ostavite da se kuha sve dok krompir potpuno ne omekša.
Prijatno!
Savjet majstora:
Nakon kuhanja, dosolite po ukusu, pospite usitnjenim peršunovim lišćem i poslužite.