Zanimljivosti /

Kuponi kao put do sjajne kupovine

Svako od nas voli da, kada planira kupovinu, to učini na onome mjestu na kome će pronaći najbolju cijenu onoga što ga zanima. Internet je u velikoj mjeri olakšao pretragu, ali koliko god da pristup širokom broju informacija ima svojih prednosti, često nam se može dogoditi da na licu mjesta ne pronađemo željeni artikal, kao i da se součimo sa drugačijom cijenom.

Jedan od naročito popularnih mehanizama koji nam mogu omogućiti značajnu (i što je najvažnije – sigurnu) uštedu jesu kuponi, koji već dugo vremena čine integralni dio potrošačkog iskustva širom planete. Zapravo, smatra se da je jedan od prvih kupona, još davne 1888. godine, tržištu predstavila kompanija Coca-Cola. Ovaj kupon, garantovao je jednu besplatnu čašu ovog, danas svjetski poznatog napitka.  Ubrzo, kuponi su postali široko primjenjivan mehanizam koji je veoma lako pronašao put do potrošača koji su ih spremno prihvatili.

Raznovrsnost u primjeni i popularnost kupona, možda najbolje ilustruje primjer koji je prije nekoliko godina osvanuo kao zanimljivost na brojim svjetskim portalima. Naime, jedna advokatska kancelarija iz Londona, odlučila je da uoči božićnih praznika ponudi “Kupone za razvod”, koji se mogu staviti ispod jelke i iskoristiti za besplatno savjetovanje sa advokatom. Koliko god da vam se ova zamisao može učiniti čudnom, očigledno je probudila veliko interesovanje.

Ipak, možete odahnuti, jer kod nas kupone pripremamo sa potpuno drugim ciljem – da vam olakšamo kupovinu. Za naše kupce, redovno pripremamo Bonbonjeru, mjesečni kupon bon-katalog zahvaljujući kome možete ostvariti značajnu uštedu kupujući tehniku, tekstil, posuđe i igračke. Potražite je u vašem poštanskom sandučetu, najbližoj Tropic trgovini ili jednostavno kliknite na ovaj link i upoznajte se sa najnovijim brojem. Isplati se!