Laks kare u aromatičnoj kori - Tropic

Recept /

Laks kare u aromatičnoj kori

Sastojci:

  • laks kare, 400 g
  • senf, 2 supene kašike
  • aćeto balzamiko
  • prezla, 200 g
  • biber, po ukusu
  • so, po ukusu
  • parmezan, 40 g
  • svježi bosiljak, po ukusu
  • origano, po ukusu
  • ruzmarin, po ukusu

Prilog

  • krompir, 300 g
  • ruzmarin, po ukusu
  • maslac, 100 g
  • so, po ukusu
  • biber, po ukusu
  • bijeli luk, 2 čena

Priprema:

Ruzmarin, origano, bosiljak isitniti, dodati prezlu, parmezan, bijeli luk, so i biber, sve dobro promiješati. Laks kare namazati sa senfom i aćetom, zatim uvaljati u smjesu koju ste napravili sa začinima. Kratko pržiti u tavi na maslacu. Nakon toga, meso staviti u pleh i peći u rerni još nekih 15 min. na 250 stepeni. Meso isjeći na kriškice, servirati na tanjir sa pire krompirom, koji ste predhodno napravili i začinili po ukusu.

Vrijeme pripreme: sat vremena

Porcija: 2 osobe