Recept /
Laks kare u aromatičnoj kori

Sastojci:
- laks kare, 400 g
- senf, 2 supene kašike
- aćeto balzamiko
- prezla, 200 g
- biber, po ukusu
- so, po ukusu
- parmezan, 40 g
- svježi bosiljak, po ukusu
- origano, po ukusu
- ruzmarin, po ukusu
Prilog
- krompir, 300 g
- ruzmarin, po ukusu
- maslac, 100 g
- so, po ukusu
- biber, po ukusu
- bijeli luk, 2 čena
Priprema:
Ruzmarin, origano, bosiljak isitniti, dodati prezlu, parmezan, bijeli luk, so i biber, sve dobro promiješati. Laks kare namazati sa senfom i aćetom, zatim uvaljati u smjesu koju ste napravili sa začinima. Kratko pržiti u tavi na maslacu. Nakon toga, meso staviti u pleh i peći u rerni još nekih 15 min. na 250 stepeni. Meso isjeći na kriškice, servirati na tanjir sa pire krompirom, koji ste predhodno napravili i začinili po ukusu.
Vrijeme pripreme: sat vremena
Porcija: 2 osobe