Savjet /

Ljekobilje – blago Hercegovine daruje vam sjajne proizvode

Od fotozagađenja do oksidacionog stresa – život može ostaviti traga na vašoj koži, a zimski uslovi poput snijega, vjetra i hladnih temperatura dodatno isušuju kožu i čine je osjetljivom. Da bi ste zimi zaštitili vašu kožu nisu vam potrebni skupi kozmetički proizvodi. Za zaštitu kože zimi pobrinula se kompanija „Ljekobilje“.

Hidrolat od smilja

Hidrolat smilja “Ljekobilje” je aromatična voda proizvedena procesom destilacije cvijeta smilja koje rastu u kamenu pod vrelim hercegovačkim suncem. Posjeduje izrazito regenerativno dejstvo na kožu sa dokazanim uticajem na intezivniju mikrocirkulaciju kože. Koristi se za njegu, čišćenje i hidrataciju svih tipova kože.

Usljed prisustva eteričnog ulja smilja, efikasan je u ozdravljenju oštećene kože i za ublažavanje bora i podočnjaka. Djeluje protivupalno, koristi se nakon brijanja i depilacije, a smiruje kožu nakon sunčanja otklanjajući opekotine. Pospješuje zacjeljivanje rana i sprečava nastanak ožiljaka nakon operacija, a koristi se i kao obloga za umorne oči, protiv nastanka strija, protiv ujeda insekata i kao sredstvo za ublažavanje otoka i modrica.

Ne sadrži alkohol i konzervanse pa se kao prirodni tonik za lice preporučuje u svakodnevnoj upotrebi u svrhu očuvanja svježine kože bez straha od isušivanja.

Aseptik Ljekobilje +

Kako biste se zimi dodatno zaštitili, kompanija Ljekobilje razvila je jedinstven proizvod “Aseptik Ljekobilje +” koji se  izdvaja od drugih proizvođača po svom jedinstvenom sastavu i dodatnim svojstvima. Aseptik je obogaćen  organskim hidrolatom od lavande, u kombinaciji sa 70% alkoholom i čini moćno dezinfekciono sredstvo koje uništava širok spektar mikroorganizama (virusa i bakterija).

Osim te primarne namjene,  “Aseptik Ljekobilje +” jedinstven je i po tome što organski hidrolat lavande dodatno njeguje i štiti vašu kožu, a izuzetno je efikasan i u rastjerivanju insekata i osvježavanju vašeg životnog prostora.

Sebi i svojoj porodici sa “Aseptikom Ljekobilje +” obezbijedite najsigurniju zaštitu kože bez neprijatnog isušivanja. Usput, uživajte u prijatnom mirisu hercegovačke lavande koja ima dokazana umirujuća aromaterapijska djelovanja.

Filter čaj od vrijeska

Da li ste znali da se ključ budućeg zdravlja nalazi u tehnici ispravnog disanja? A da bismo ispravno disali, naša pluća moraju da budu zdrava i jaka. Priroda nam nudi razne ljekovite biljke, a jedna od najkorisnijih po čovjeka je svakako vrijesak.

Ova ljekovita biljka raste  na suvim, kamenitim i osunčanim obroncima Hercegovine. Vrijesak je snažan antiseptik koji se prepoučuje za lečenje disajnih organa, a takođe je veoma efikasan kao sredstvo za olakšanje varenja.

Vinari ovu biljku koriste kod pranja buradi za vino, dijelom zbog toga što je čvrsta, a dijelom što snažno djeluje antibakterijski, pa na taj način čisti i dezinfikuje.

Tokom jeseni i zime preporučujemo „Ljekobilje čaj od vrijeska”  koji možete piti tokom cijelog dana i tako podići svoj imunitet, riješiti se stresa i disati punim plućima.