Mali savjeti za ukusno pečenje - Tropic

Savjet /

Mali savjeti za ukusno pečenje

Spremate li se da ispečete sjajan komad mesa koji ste upravo donijeli iz trgovine? Pomislili ste da je najteži dio posla gotov, ali sada se nalazite pred dilemom? Koji recept odabrati, kako dobiti najbolji rezultat i zaslužiti pohvale onih koji će imati čast da probaju ono što ste pripremili? Sigurni smo da imate dobar plan i zato smo tu da pružimo podršku kroz nekoliko malih savjeta koji će vam omogućiti da vaš kulinarski poduhvat bude uspješan.

  • Začinite meso prije pečenja. Ukoliko je komad mesa veći, posolite ga barem dan ranije.
  • Pustite meso da prije pečenja odstoji na sobnoj temperaturi. Tako ćete osigurati njegovo ravnomjerno pečenje.
  • Ukoliko pečete manji komad mesa, prije pečenja ga kratko propržite na maslinovom ulju
  • Veće komade mesa okrenite dva puta tokom pečenja, čim svaka od strana dobije boju.
  • Pečeno meso prije posluživanja ostavite da malo odstoji. Na taj način stabilizovaće se njegova temperatura i slegnuti sokovi.

Srećno!