Recept /

Marinirani pileći bataci sa roštilja

Sastojci:

  • pileći bataci    4 kom
  • puter                 50 g
  • bijeli luk          1 kom
  • crveni luk        1 glavica
  • peršun              1 kašika
  • vegeta                1 kašika
  • so                         0.5 kafena kašika
  • ulje                     2 supene kašika
  • limunov sok    1/2 limuna

Priprema:

  1. Za pripremu mariniranih pilećih bataka sa roštilja rastopiti puter pa ga začiniti sa soli i vegetom. Batake na par mijesta zasjeći nožem, pa ih uvaljati sa svih strana u začinjeni maslac. Ostaviti batake da odstoje dok napravite drugi dio marinade.
  2. Očistiti crveni i bijeli luk, pa sa peršunom, uljem i malo vegete sve dobro usitniti u blenderu. Dobijenu smjesu dobro utrljati u batake (obložiti ih), pa ostaviti da stoje pola sata.
  3. Ovako pripremljene batake peći na roštilju ili u gril tiganju. Gotove batake začiniti sokom od pola limuna. Toplo služiti.

Batak sa karabatakom (1kg) po sjajnoj cijeni od 2.99KM od 07.07. do 09.07. potražite u Tropic marketu Klašnice i Tropic marketu Gradiška. Sjajno rješenje za sve vas koji ne želite ovaj sunčani vikend potrošiti na pripremanje jela iako ste veliki ljubitelj piletine jeste i  sjajna cijena pečenog pileta (1kg) od 07.07. do 09.07. u Tropic marketu Klašnice ili Tropic marketu Gradiška.

Vidimo se!