Recept /
Marinirani pileći bataci sa roštilja

Sastojci:
- pileći bataci 4 kom
- puter 50 g
- bijeli luk 1 kom
- crveni luk 1 glavica
- peršun 1 kašika
- vegeta 1 kašika
- so 0.5 kafena kašika
- ulje 2 supene kašika
- limunov sok 1/2 limuna
Priprema:
- Za pripremu mariniranih pilećih bataka sa roštilja rastopiti puter pa ga začiniti sa soli i vegetom. Batake na par mijesta zasjeći nožem, pa ih uvaljati sa svih strana u začinjeni maslac. Ostaviti batake da odstoje dok napravite drugi dio marinade.
- Očistiti crveni i bijeli luk, pa sa peršunom, uljem i malo vegete sve dobro usitniti u blenderu. Dobijenu smjesu dobro utrljati u batake (obložiti ih), pa ostaviti da stoje pola sata.
- Ovako pripremljene batake peći na roštilju ili u gril tiganju. Gotove batake začiniti sokom od pola limuna. Toplo služiti.
Batak sa karabatakom (1kg) po sjajnoj cijeni od 2.99KM od 07.07. do 09.07. potražite u Tropic marketu Klašnice i Tropic marketu Gradiška. Sjajno rješenje za sve vas koji ne želite ovaj sunčani vikend potrošiti na pripremanje jela iako ste veliki ljubitelj piletine jeste i sjajna cijena pečenog pileta (1kg) od 07.07. do 09.07. u Tropic marketu Klašnice ili Tropic marketu Gradiška.
Vidimo se!